Van Duitsland tot Argentinië gooiden Máx en co. hoge ogen.

Inmiddels vaste prik in de royalpers over de hele wereld: de plaatjes van de zomerfotosessie uit de tuinen van Huis ten Bosch. Watertandend kijken liefhebbers van over de hele wereld mee naar onze koninklijke familie, die een stuk losser poseert dan veel andere royals. 

Een greep uit de internationale reacties op al het moois van afgelopen vrijdag.

Article continues after the ad

Hecht

"Het valt me bij het zien van foto's van de Nederlandse royal family altijd op hoe gelukkig ze eruitzien", schrijft een Amerikaanse journalist over de zomerfotosessie. "Ze komen altijd heel hecht over, Willem-Alexander lijkt altijd ontzettend trots. En het verschil met de stijve foto's van de Windsors is enorm."

Dat is zo'n beetje wel de consensus onder journalisten uit alle meekijkende landen, maar waar ze uiteenlopen is in op wie ze hun spotlights mikken. Het zal niet verbazen dat veel bladen en kranten, van Hello! tot de Daily Mail in Groot-Brittannië tot Bild in Duitsland zich richten op onze prinsessen.

Ariane in mama's voetsporen

"Wat lijken ze op elkaar", schreef een Britse krant. "Al hebben ze allemaal wel helemaal hun eigen gevoel voor stijl." Deels natuurlijk geërfd van Máxima, of zoals de Daily Mail het stelt: "Vooral Ariane trad dit jaar in mama's voetsporen met een opvallende print."

Vanaf Duitse bodem werden de prinsessen onder andere geroemd om hun poseerskills. "Wat een natuurlijke, mooie uitstraling hebben de prinsessen. Ze poseerden vakkundig en schitterden!" Vanuit Frankrijk: "Máxima en Willem-Alexander werden overschaduwd door de charme van hun drie dochters."

Gedeisd

Over de berichtgeving van Argentijnse bodem was vorig jaar heel wat te doen, vooral na het relletje rondom deze Amalia-cover. Daarom hielden zij zich dit jaar (tot nog toe dan, wie weet wat er nog loskomt deze week) gedeisd. Het Argentijnse Hola! zoomde voor de veiligheid lekker in op 'hun' koningin Máxima. "De meest gedurfde Europese royal", noemden ze haar. 

Die kan HM mooi in haar zak steken.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in