Als ze op vakantie gaan, een boete krijgen of in het ziekenhuis belandden maar niet willen dat de pers daar lucht van krijgt, reizen de royals graag onder een schuilnaam. En ja: ook die lekken soms uit.

Willem-Alexander en Máxima

Article continues after the ad

Toen Máxima in 2003 betrokken raakte bij een botsing, stond in het politierapport geen Máxima genoemd. Wel een Leila van den Bosch (een verwijzing naar Huis ten Bosch, wellicht?). Een trucje dat ze van manlief geleerd heeft.

Die maakte toen hij in 1986 de Elfstedentocht reed slim gebruik van een andere naam dan zijn eigen. Hij reed mee als W.A. van Buren, een achternaam die koninginnen Wilhelmina en Juliana kennelijk ook graag gebruikten, bijvoorbeeld als ze wilden reserveren in een restaurant. Van Buren was de achternaam van de eerste echtgenote van Willem van Oranje.

Alexia en Amalia

De meiden van ons koningspaar kennen het trucje kennelijk ook al. Toen prinses Alexia in Oostenrijk in het ziekenhuis belandde met een gebroken been, werd ze opgenomen als Alexandra Huber. En de door prinses Amalia geschreven kerstmusical van haar middelbare school staat op naam van Emilia van Nassau.

De Windsors

Ook op Britse bodem gebruiken ze graag schuilnamen. Zo schijnen Will en Kate te reizen als 'meneer en mevrouw Jones' of 'meneer en mevrouw Smith'. Niet geheel ontoevallig twee heel veel voorkomende achternamen.

Harry en Meghan kiezen in hun schuilnamen voor een eerbetoon aan Diana. Hij gaat als Albert Spencer door het leven: zijn derde naam en de achternaam van zijn moeder. Een romantisch etentje voor de Spencers trekt nu eenmaal veel minder nieuwsgierige ogen aan.

Bron: Beau Monde

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in