Hij noemt hun eigen situatie 'heel anders', maar prins Constantijn begrijpt de keuze van Harry en Meghan wel.

De prins was woensdag te gast in de talkshow Op1, en werd daar door presentatoren Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana gevraagd naar het gebeuren rondom prins Harry en Meghan Markle.

Verbonden

"Ik voel me in zekere zin verbonden", zei hij in het programma, "maar zij hebben natuurlijk een heel andere positie in die familie. Zij hebben allerlei formele rollen, wij hebben het anders opgelost. Ik zit wel in het Koninklijk Huis en mijn broer ook toen hij nog leefde, maar daarbuiten moeten we gewoon onze eigen boterham verdienen. Dat is een hele andere oplossing."

Article continues after the ad

Dappere keuze

Toch gaf de prins aan dat hij het besluit van Harry en Meghan wel begrijpt. "Zij hebben gekozen. En ik vind het wel heel dapper van ze. Het is dapper omdat Harry volgens mij ook niet helemaal weet waar hij in stapt. Ik denk dat er nog heel veel over hen heen zal komen. Dat hebben we ook al wel gezien."

Het belangrijkste in de keuze volgens Constantijn: het feit dat Harry ermee achter Meghan gaat staan. De prins: "Hij kiest nu voor zichzelf en zijn vrouw.” En voor je vrouw kiezen is altijd goed, voegde Van Den Brink daar nog aan toe, met een toestemmend knikje van Constantijn tot gevolg.

Wijze woorden.

Beeld: Koninklijk Huis, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in