De prinses moet ook aan de Zoom.

Veel zien we haar niet in deze pandemietijden. Maar voor een bijzondere prijsuitreiking op 17 maart maakt prinses Beatrix graag een uitzondering: dan is ze samen met prinses Mabel virtueel aanwezig bij de ceremonie van de Prins Friso Ingenieursprijs.

Article continues after the ad

Daar is het duo altijd samen bij, en de prijsuitreiking van vorig jaar was het laatste publieke optreden van Beatrix voor we in de eerste lockdown gingen.

Paar keer er op uit

Afgelopen zomer trok onze oud-koningin er twee keer op locatie op uit voor de Buitenspeeldag en een concert van het European Union Youth Orchestra. En in december bezocht ze, vlak voor de tweede lockdown, een tentoonstelling in het Dordrechts Museum. Waar deze fantastische foto werd gemaakt:

Maar aan videobellen deed de prinses tot nog toe nog niet. Of nou ja... niet met mensen van buiten haar familie. Hoewel we niet weten hoeveel er ge-Zoomd en ge-Facetimed is tussen Beatrix, haar kinderen en haar kleinkinderen, weten we wél zeker dat ze digitaal aanschoof op Koningsdag om samen met haar familie te toosten op de 53e verjaardag van Willem-Alexander.

Onder schermnaam Laurentien van Oranje, dus we weten wie dat heeft opgezet... 

...nu eens kijken welke naam er de 17e verschijnt.

Beeld: Getty Images, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in