Wij krijgen hier in Nederland geen genoeg van ons koningspaar en onze prinsessen, maar ook in het buitenland zijn ze dól op de Oranjes.

En ook in het buitenland waren het vooral de drie A's die de aandacht pakten. Zo schreef de wereldpers over Amalia, Alexia en Ariane.

Op Britse bode berichtte Hello! Magazine over de oorbellen van Amalia, een mijlpaal voor een prinses die straks de sleutels van de juwelenkluis krijgt. The Daily Mail vergaapte zich aan 'Máxima's lookalike daughters'. Ook de stijlvolle pakkies van de meiden werden even besproken.

Article continues after the ad

De Belgen waren vooral dol op de 'speelse kant' die de koning en de kroonprinses lieten zien. En de Duitse pers, altijd groot fan van Amalia, liet zich volop horen over onze kroonprinses. Zo volwassen! Zo elegant! Wat een mooie make-up! En die zonnebril! "Ze doet op het gebied van chic op geen enkele manier onder voor haar mooie moeder koningin Máxima", schreef Bunte zelfs.

Het Duitse Stylebook gaat er vandoor met onze favoriete benaming van de drie A's: 'Máximas Eisprinzessinnen'. Máxima's ijsprinsessen dus. "De Nederlandse royals oogden ontspannen, harmonieus, authentiek en vooral in een goed humeur", schreven zij ook.

En dan zijn er natuurlijk de Argentijnen nog, die toch óók een beetje recht hebben op ons koningshuis met onze half-Argentijnse prinsessenvloot. 'Stijlprinsessen', kopte ¡Hola!. "Het was een verrassing om te zien hoeveel de dochters van de vorsten zijn veranderd. Waardige opvolgers van de stijl van hun moeder."

Vooral de gelijkenis tussen Máxima en Alexia viel ze daar op. "Ze heeft de glimlach en de expressiviteit van haar moeder." Amalia lijkt meer op 'Guillermo'.

Beeld: BrunoPress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in