Liever puur dan perfect is het credo van Juwelenhuis Bron, partner van Nouveau Matinee.

Bron had altijd al een voorliefde voor edelstenen die eruitzien zoals de natuur ze bedoeld heeft. Oorspronkelijk, net als de vrouwen voor wie de juwelen zijn gemaakt. De ontwerpen zijn tijdloos, getuigen van Hollandse realiteitszin én vakmansschap.

Dat laatste is de reden waarom Bron al honderddertig jaar gevestigd is in de Nederlandse goud- en zilverstad Schoonhoven. Daar, in het eigen atelier, wordt alles ontworpen en vervolgens door edelsmeden gemaakt. Traditie wordt knap gecombineerd met het plezier in vormgeving.

EINDELOOS COMBINEREN

Elk jaar selecteert Bron alleen de fraaiste edelstenen voor zijn ontwerpen. Daarbij hebben de ontwerpers duidelijk een voorliefde voor zichtbaar echte stenen, stenen met ‘leven’. Dat sluit naadloos aan bij het profiel van de Bron-vrouw.

Vrouwen die midden in het leven staan, ongeacht hun leeftijd. De oorbellen, ringen en armbanden zijn veelzijdig; ze laten zich eindeloos combineren. Niet alleen met allerlei looks, maar ook met elkaar.

Heleen Bron, vierde generatie, uit een familie van edelsmeden: ‘Dat is ook precies wat we willen. Onze juwelen zijn bedoeld om gedragen te worden, het liefst elke dag. Wat wij maken, is ongedwongen luxe.’

 

BESTEL HIER JE TICKETS

 

 

Gistermiddag was het een feest der herkenning en inspiratie tijdens de eerste Nouveau Matinee. Meer dan 500 jaar aan vrouwenwijsheid bij elkaar op het podium van de stijlvolle Kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. 

In de voorbereiding nog even de puntjes op de i.

Vol verwachting klopt ons hart:

Een parade aan sprekers trok aan het publiek voorbij. Zoals dit panelgesprek tussen presentatrice Liesbeth Staats, Barbara van Beukering, Ans Markus en Hedy d'Ancona over ouder worden.

Hedy d'Ancona gaf ons één van de belangrijkste lessen van de dag: "Blijf verontwaardigd."

Filosoof Lammert Kamphuis gaf een bevlogen presentatie over zijn "Filosofie voor een weergaloos leven." Vandaag werd bekend dat de eerste druk van zijn boek uitverkocht is én er stond een lovende recensie in Trouw. U zag hem het eerst bij de Nouveau Matinee ;-)

Tommy Wieringa las voor uit eigen werk met zijn stem zo zoet als honing. En zangeres Ntjam Rosie zorgde voor een muzikaal intermezzo.

Fotograaf Sacha de Boer vertelde beeldend over hoe zij het roer omgooide.

En de laatste spreker, Laurentien van Oranje, herinnerde ons eraan om naar het kind in onszelf te luisteren. Daarna beantwoorde ze nog (goede!) vragen uit de zaal.

Er werd natuurlijk ook veel gelachen.

Nouveau's Mode- en Lifestylebloggers Sylvia Schaffrath en Anita Willemars waren er natuurlijk ook!

Bekijk hier de hoogtepunten

Natuurlijk waren we bijzonder verguld met een koninklijke spreker:

Die ook nog even bleef signeren:

Natuurlijk werd de Nouveau Matinee afgesloten met een glaasje. Wat een feest met zoveel sprankelende vrouwen bij elkaar!

Vlnr: Prinses Laurentien, Presentatrice Liesbeth Staats, Hoofdredacteur van Nouveau Claudia Straatmans, Schrijfster Barbara van Beukering, Kunstenares Ans Markus en Fotograaf Sacha de Boer nemen na de Nouveau Matinee bloemen en een welverdiend applaus in ontvangst.

vlnr: Prinses Laurentien, Presentatrice Liesbeth Staats, Hoofdredacteur Nouveau Claudia Straatmans, Barbara van Beukering, Ans Markus en Sacha de Boer

En na zo'n mooie dag is een voetmassage zéér welkom:

Wat ons betreft was de eerste Nouveau Matinee een groot succes. Heel graag tot volgend jaar!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

vlnr: Prinses Laurentien, Presentatrice Liesbeth Staats, Hoofdredacteur Nouveau Claudia Straatmans, Barbara van Beukering, Ans Markus en Sacha de Boer

We zinderen nog na van al die positieve energie tijdens het de eerste Nouveau Matinee op 14 juni. Wát een leuke vrouwen, zowel op het podium als in de zaal. Sprekers als Barbara van Beukering, Sacha de Boer, Hedy d'Ancona, Tommy Wieringa en Prinses Laurentien lieten ons geïnspireerd achter. Déze vijf levenslessen nemen we mee!

Barbara van Beukering trapte af met een lezing over 'ouder worden'. Voor haar boek 'Kruip nooit achter een geranium' interviewde ze 50+ vrouwen van Neelie Kroes tot Sonja Barend en Hedy d'Ancona.

1. Kruip nooit achter een geranium

Barbara wees ons op de generatie van haar oma's. Die niet de kans kregen te studeren of te vertrekken uit een ongelukkig huwelijk.

Barbara van Beukering: “Wat ik heb geleerd van rolmodellen ouder dan 70: Heb een doel, blijf jezelf door ontwikkelen, en kruip nooit, maar dan ook nóóit achter een geranium.” 

2. Blijf verontwaardigd

Hedy d'Ancona nam tijdens de Nouveau Matinee deel aan de paneldiscussie met presentatrice Liesbeth Staats, Barbara van Beukering en kunstenares Ans Markus.

Hedy d'Ancona's boodschap: "Hoe oud je ook bent, blíjf verontwaardigd" Een wijze les van een vrouw die zich zo sterk heeft gemaakt voor vrouwenrechten. 

3. Maak van iets negatiefs, iets positiefs

Tijdens diezelfde paneldiscussie vertelde kunstenares Ans Markus bijzonder openhartig over haar eerste huwelijk. Ze was getrouwd met een agressieve man die haar continu vertelde dat ze niet mooi (te grote neus, te grote handen) en niet goed genoeg was.

Eenmaal uit dat huwelijk ging ze schilderen. De windsels die haar zo bekend hebben gemaakt, stonden symbool voor het willen verstoppen, of je niet willen laten zien.

Eigenlijk een heel verdrietig gegeven. Maar wel de schilderijen die haar zo bekend hebben gemaakt. Haar onzekerheid werd haar kracht, vertelde Markus.

4. Vertrouw op je intuïtie

Fotograaf Sacha de Boer gooide een aantal jaar geleden het roer om. Ze hing het mantelpakje en de bijbehorende hoge hakken aan de wilgen en nam afscheid van een succesvolle carrière als nieuwslezeres om een oude droom na te jagen: fotograaf worden.

In 7 stappen nam Sacha haar publiek mee langs de uitdagingen en onzekerheden, maar ook de beloningen van zo'n stap.

Ze haalde Steve Jobs presentatie 'Connecting the dots' aan. Uiteindelijk, als alle punten verbonden zijn, of dat nou nu is, of over 10 jaar, wordt het grotere geheel duidelijk. Daarom is het belangrijk om op je gevoel te vertrouwen. Je krijgt misschien niet meteen resultaat, maar op de lange termijn wel.

5. Luister naar het kind in jezelf en maak je sterk voor vrouwelijke waarden

Prinses Laurentien bracht voor haar boek 'Nog lang en gelukkig' kinderen en managers met elkaar in contact. De wijsheid en directheid van de kids, bleek van grote waarde te zijn voor managers van grote bedrijven.

De kern van haar boodschap is dat we met z'n allen ergens uit balans zijn geraakt. En dat de sleutel tot balans ligt in de vrouwelijke waarden. Daar pleit ze dus ook voor. Vertrouw daarop en maak je daar sterk voor: “Ik wil de maatschappij graag verrijken, verbinden en inspireren."

De Nouveau Matinee: volgend jaar weer!

De Nouveau Matinee op 14 juni was een drukbezochte middag vol levenslessen & vrouwenwijsheden. Stijl, substantie en spirit vierden hoogtij in het smaakvolle Concertgebouw Amsterdam.

Inspirerende sprekers als prinses Laurentien, Hedy d’Ancona en Sacha de Boer reikten de groter groeiende 50+ doelgroep een kompas aan om haar leven nog beter op koers te krijgen.

Volgend jaar is er weer een Nouveau Matinee. Graag tot dan!

Op de foto: vlnr: Prinses Laurentien, Presentatrice Liesbeth Staats, Hoofdredacteur Nouveau Claudia Straatmans, Barbara van Beukering, Ans Markus en Sacha de Boer

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in