Dat kroonprinses Elisabeth van België momenteel in Wales studeert, geeft haar de kans om even een normaal leven te leiden. 

Dat deelde koningin Mathilde met de Belgische pers. "Het is een aanpassing voor ie-der-een in ons gezin", zei de koningin over het gemis van haar oudste dochter, die sinds augustus in Wales zit, op de school waar Willem-Alexander ook jarenlang studeerde.

Article continues after the ad

Elisabeth bij haar vertrek naar Wales

Toch is het 't waard, zegt Mathilde. "Ik vind het vooral een verrijking voor haar. Ze studeert met leeftijdgenoten van over de hele wereld. Ze kan daar eerst genieten van een normaal leven, wat ik echt belangrijk vind. Een privéleven. Laat haar daar maar van profiteren. Ze is nog jong."

Het is nog de vraag of Willem-Alexander en Máxima óók de gelegenheid geven om in het buitenland te gaan studeren. Willem-Alexander deed dat dus wél. Amalia is een jaar jonger dan Elisabeth. Dus die beslissing lijkt wel aanstaande.

Bron: Het Nieuwsblad
Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in