Er wordt wel eens gezegd: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan ís het dat vaak ook. Dat zal ongetwijfeld, maar niet in het geval van de Britse Marie Segar. Ze won deze week een landhuis in Lancashire én verwierf daarbij ook direct de titel 'lady'. Marie is nog steeds in shock.

Reden voor de loterij was dat de eigenaar van het zes slaapkamers tellende, 18-eeuwse gerenoveerde pand, het landgoed maar niet verkocht kreeg. 

Briljant plan
En dus bedacht de 37-jarige Dunstan Low een alternatief plan: omdat hij geen koper voor de woning van 880.000 euro vond, besloot hij een loterij te organiseren om het prachtige huis alsnog kwijt te raken. En dat idee bleek goud waard. Low (37) gaf ruchtbaarheid aan zijn loterij via internet en vanuit de hele wereld bleken mensen geïnteresseerd, van China en New York tot Nieuw-Zeeland aan toe.

Géén geld voor een landgoed
Gevolg: een zeer succesvolle lotenverkoop (à twee euro per stuk), die iets minder opbracht dan een miljoen euro voor het huis dat onder meer een bioscoop, een geweldig uitzicht op het Engelse Lake District en een balzaal heeft. Waar Marie - correctie: Marie, 'Lady of Melling Manor' - zeker een dansje zal doen deze week. Want zij is de gelukkige die zich de nieuwe eigenares van dit droomhuis mag noemen. 

Lady Marie.
Lady Marie.

'Ik ben in shock'
De Britse vrouw kocht twintig lootjes van twee euro. "Ik ben in shock", zegt ze. "Ik kan het amper geloven. Een plan heb ik niet echt. Misschien dat ik de naam op mijn bankkaart nu wel laat veranderen in Lady Marie. Ik deed wel mee aan de loterij, maar dacht geen moment dat ik zou winnen." 

Lucratief
Het zal niemand verbazen dat Dunstan Low (die zijn winst overigens deels aan goede doelen doneert) van meerdere huiseigenaren de vraag heeft gekregen om ook voor hún eigendom zo'n lucratieve loterij te organiseren. Gat in de markt wellicht?

Ja hoor, hier kan Lady Marie best een fijne house warming geven...

Afgelopen woensdag werd ze 52 jaar, vandaag krijgt ze tijdens de Amerikaanse Billboard Music Awards de Icon Award uitgereikt.

De Icon Award is een beloning voor de lifetime invloed die een artiest heeft gehad op de muziekindustrie. Voorgangers van Janet waren onder anderen Stevie Wonder, Prince, Celine Dion en Cher. De zangeres, die afgelopen jaar nog een kind kreeg en inmiddels is gescheiden van de vader van haar kind, treedt vanavond voor het eerst sinds negen jaar weer live op tv op. 'Can't wait!' zei ze daarover.

 

Beeld: Getty Images
 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Het blijft schrikken als je telefoon vol onder water valt. Met met deze lifehack overleeft-ie het vrij eenvoudig.

De nieuwste modellen kunnen wel tegen een plons, maar voor iedereen die geen waterproof mobiele telefoon heeft - en vanaf nu weer volop aan of op het water gaat fotograferen, is het volgende product een perfecte lifesaver: silicagel. Die kleine zakjes die in je nieuw gekochte tas of schoenen zitten en je doorgaans meteen achteloos weggooit. Niet meer doen! Want:

Doe de telefoon samen met vijf silicagelzakjes in een afsluitbaar plastic zakje en laat ze een nachtje bij elkaar liggen. De volgende dag is je telefoon weer helemaal de oude!

 

Bron: Libelle tv. Beeld: iStock

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!