Er wordt wel eens gezegd: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan ís het dat vaak ook. Dat zal ongetwijfeld, maar niet in het geval van de Britse Marie Segar. Ze won deze week een landhuis in Lancashire én verwierf daarbij ook direct de titel 'lady'. Marie is nog steeds in shock.

Reden voor de loterij was dat de eigenaar van het zes slaapkamers tellende, 18-eeuwse gerenoveerde pand, het landgoed maar niet verkocht kreeg. 

Briljant plan
En dus bedacht de 37-jarige Dunstan Low een alternatief plan: omdat hij geen koper voor de woning van 880.000 euro vond, besloot hij een loterij te organiseren om het prachtige huis alsnog kwijt te raken. En dat idee bleek goud waard. Low (37) gaf ruchtbaarheid aan zijn loterij via internet en vanuit de hele wereld bleken mensen geïnteresseerd, van China en New York tot Nieuw-Zeeland aan toe.

Géén geld voor een landgoed
Gevolg: een zeer succesvolle lotenverkoop (à twee euro per stuk), die iets minder opbracht dan een miljoen euro voor het huis dat onder meer een bioscoop, een geweldig uitzicht op het Engelse Lake District en een balzaal heeft. Waar Marie - correctie: Marie, 'Lady of Melling Manor' - zeker een dansje zal doen deze week. Want zij is de gelukkige die zich de nieuwe eigenares van dit droomhuis mag noemen. 

Lady Marie.

'Ik ben in shock'
De Britse vrouw kocht twintig lootjes van twee euro. "Ik ben in shock", zegt ze. "Ik kan het amper geloven. Een plan heb ik niet echt. Misschien dat ik de naam op mijn bankkaart nu wel laat veranderen in Lady Marie. Ik deed wel mee aan de loterij, maar dacht geen moment dat ik zou winnen." 

Lucratief
Het zal niemand verbazen dat Dunstan Low (die zijn winst overigens deels aan goede doelen doneert) van meerdere huiseigenaren de vraag heeft gekregen om ook voor hún eigendom zo'n lucratieve loterij te organiseren. Gat in de markt wellicht?

Ja hoor, hier kan Lady Marie best een fijne house warming geven...

Met het veranderen der seizoenen, vieren verkoudheid en griep ook weer hoogtij. Werk aan die weerstand (en een hoop andere dingen) op deze spartaanse, maar effectieve, manier.

Koud douchen. Je moet er niet aan denken. Lekker warm en comfortabel zou douchen moeten zijn. Toch levert een koude douche, of zelfs alleen een paar minuutjes afdouchen, je veel meer op. Een ijzersterke weerstand bijvoorbeeld. Een mooiere huid ook, en een beter figuur. Heb je nóg meer redenen nodig?

1. Very immuun

Door een koude douche gaat je lichaam aan het werk, het moet je weer warm zien te krijgen. Je bloed wordt sneller naar de belangrijke organen gepompt om te voorkomen dat ze onderkoeld raken, een soort oerinstinct van het lijf.

Je bloeddruk gaat naar beneden en je stofwisseling omhoog. Door die ‘extreme kou’, moet het lijf zich sterker verweren tegen ziektes en krijgt je immuunsysteem een boost.

2. Lekker alert

Goed diep ademhalen onder de koude douche houdt je temperatuur op peil en verhoogt je zuurstofopname. De hartslag stijgt, het bloed gaat sneller stromen: je wordt energieker. En door de verbeterde bloedtoevoer naar de hersenen ben je ook alerter. Goed begin van de dag.

3. Huid & haar

Het is veel beter voor huid en haar. Door een koude douche sluiten de poriën en droogt de huid niet uit. Ook je haren houden meer vocht vast door koud water, waardoor je coupe voller wordt, niet droog is, maar juist glanst.

4. Mooi lijf

Je wordt er strakker van. Dat heeft te maken met bruin (gezond) vet, niet te verwarren met wit (ongezond) vet dat op onze heupen blijft plakken!, in ons lijf dat wordt aangemaakt bij lagere temperaturen. Dit vet zet energie om in lichaamswarmte, wat helpt bij afvallen.

5. Tevreden spieren

Met een koude douche (of ijsbad, maar dat gaat wat ver) verminder je spierpijn en kun je spierpijn zelfs voorkomen. De bloedvaten vernauwen door het koude water, het bloed gaat sneller stromen en afvalstoffen in de spieren worden sneller afgevoerd.

Topsporters pakken na een zware inspanning niet voor niets een ijsbad…

6. Antidepressiva

Koud water geeft je een kick. Een reden dat buiten zwemmen steeds populairder wordt. Het geeft je adrenaline en endorfine een boost en verbetert je humeur door dat oppeppende gevoel. Het kan helpen bij neerslachtigheid.

7. De wereld dankt je

Je bent immers leuk bezig voor het milieu doordat je geen verwarmd water gebruikt...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Amuses, champagne, een meergangen-diner een wijnarrangement… Een etentje bij een restaurant met één of meer Michelinsterren kán behoorlijk in de papieren lopen. Maar dat hoeft niet altijd. Bij deze restaurants hoeft het niet meteen rib uit je lijf te trekken en eet je geweldig goed.

In de Top 10 vind je voornamelijk restaurants in Azië met als absolute nummer 1 Lia Fan (*) in Singapore waar je al voor € 2,- iets geweldig lekkers kan eten.

Maar iets dichterbij, in Spanje bijvoorbeeld, bij L’Antic Moli (*) in El Castell (vlakbij Altea), eet je een vastgesteld lunchmenu al vanaf ongeveer € 15,-.

Liever ook weinig reiskosten maken? In Nederland kan je terecht bij Sinne (*) in Amsterdam, dat binnenkomt op 39 in de Top 50 goedkoopste restaurants met een Michelinster. Een lunchmenu kost daar ongeveer € 50,-.

In Winsterswijk eet je bij de Strandlodge (*) een lunchmenu voor € 30,-, wat ze een plekje oplevert in de Top 30. Voor een diner op Michelinsterniveau, is drie tientjes  toch goed te doen. En je zit er ook nog eens fantastisch. Op naar Winterswijk!

Bron: Traveloka.com. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.