Met een jeugdige uitstraling oud worden, wie wil dat nou niet? Natuurlijk moet je ook geluk met genen hebben, maar voeding is ook heel bepalend. 

De Britse voedingsdeskundige en 'kruidenvrouwtje' Elizabeth Peyton-Jones weet er alles van. 

More content below the advertising

Eet je jonger

Ze is inmiddels de vijftig gepasseerd, maar kan gerust doorgaan voor een dertiger. Hoe dat komt? Volgens haar kun je jezelf 'jonger eten'. Met name veel kruiden zijn een natuurlijk 'verjongingsmiddel'.  

Noten

Verder vertelt Elizabeth dat noten eten heel belangrijk is. "Noten zijn lekker en ontzettend gezond. Ik eet elke dag een handje. Maar daarnaast maak ik er ook weleens shake van. Gooi wat cashewnoten in combinatie met wat water en drink het op."

Verder vertelt ze dat paranoten ervoor zorgen dat je minder snel grijs wordt en pistachenoten goed zijn voor je huid.

Kruiden

Nog meer tips: kook veel met kruiden. Waarom? Die zitten bomvol antioxidanten. Gebruik ze in een soep of gooi wat verse kruiden over je salade. Je krijgt er sterke nagels van, het is goed voor je organen en voor de hormoonhuishouding.

Lekker en gezond

Verder zijn volgens haar de volgende groenten onmisbaar in de keuken.

"Eet deze producten lekker veel. Je zult merken dat je er gelukkig van wordt: tomaten

  • avocado
  • komkommer
  • wortels
  • asperges
  • kikkererwten
  • granaatappel." 

Je weet wat er op de boodschappenlijst moet dus!

Dit is Elizabeth:

Bron: New York Post Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Één van Máxima's favoriete designers heeft zelf ook een lijstje favoriete vrouwen. In Nouveau vertelde hij honderduit over zijn moeder, oma en Madonna, maar er kwam nog iemand uit de hoge hoed: actrice Bianca Krijgsman, die op zondagavond weer te zien in haar glansrol van Nancy in De Luizenmoeder.

Claes: ‘Al heel vroeg ben ik verliefd geworden op het cabaret-duo Plien en Bianca. Ik keek altijd naar hun tv-shows en als ze optraden in de Kleine Komedie was ik de eerste die kaartjes kocht. Vrouwen die ik heel hoog had zitten. Pas later ontdekte ik dat Bianca ook in serieuze films speelt.

More content below the advertising

"Claes, ik heb een jurk nodig"

In 2014 nam ze out of the blue contact met mij op. “Hoi Claes, ik ben genomineerd voor een Emmy en ik heb een jurk nodig voor het festival. Ik vind je werk zo mooi, kunnen we praten?” Wat een eer, dat iemand die ik zo bewonder, mijn werk kent en het mooi vindt.

Dus ik zei: “Natuurlijk, kom maar langs.” 

Kers op de taart

Ik vind haar supergetalenteerd, heel grappig en – zoals bleek – ook nog eens heel aardig. Een couturestuk maken voor een écht mens, is sowieso iets anders dan voor modellen op de catwalk.

Bij de uitreiking van de Emmy was ik op zakenreis in Hongkong. Ik kreeg een app van haar: ”Claes, ik heb gewonnen!” Voor mij de kers op de taart, een heel dierbaar hoogtepunt in m’n carrière, omdat ik zo veel respect heb voor haar.’

Vanavond zie je Bianca Krijgsman weer in een héél andere outfit als Nancy in De Luizenmoeder.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Chantal Janzen wordt vandaag 40, dat vinden wij van Nouveau die stijlvolle 40+ vrouwen omarmen natuurlijk alleen maar topnieuws. Vriend Leco van Zadelhoff feliciteerde haar vanochtend al op ludieke wijze:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lieve @chantaljanzen.official .... van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!!! #loveyoutothemoonandback

Een bericht gedeeld door Leco van Zadelhoff (@lecolook) op

Nou, zo ziet deze stralende veertiger er voorlopig nog niet uit. Gefeliciteerd Chantal!

More content below the advertising

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in