Met een jeugdige uitstraling oud worden, wie wil dat nou niet? Natuurlijk moet je ook geluk met genen hebben, maar voeding is ook heel bepalend. 

De Britse voedingsdeskundige en 'kruidenvrouwtje' Elizabeth Peyton-Jones weet er alles van. 

Eet je jonger

Ze is inmiddels de vijftig gepasseerd, maar kan gerust doorgaan voor een dertiger. Hoe dat komt? Volgens haar kun je jezelf 'jonger eten'. Met name veel kruiden zijn een natuurlijk 'verjongingsmiddel'.  

Noten

Verder vertelt Elizabeth dat noten eten heel belangrijk is. "Noten zijn lekker en ontzettend gezond. Ik eet elke dag een handje. Maar daarnaast maak ik er ook weleens shake van. Gooi wat cashewnoten in combinatie met wat water en drink het op."

Verder vertelt ze dat paranoten ervoor zorgen dat je minder snel grijs wordt en pistachenoten goed zijn voor je huid.

Kruiden

Nog meer tips: kook veel met kruiden. Waarom? Die zitten bomvol antioxidanten. Gebruik ze in een soep of gooi wat verse kruiden over je salade. Je krijgt er sterke nagels van, het is goed voor je organen en voor de hormoonhuishouding.

Lekker en gezond

Verder zijn volgens haar de volgende groenten onmisbaar in de keuken.

"Eet deze producten lekker veel. Je zult merken dat je er gelukkig van wordt: tomaten

  • avocado
  • komkommer
  • wortels
  • asperges
  • kikkererwten
  • granaatappel." 

Je weet wat er op de boodschappenlijst moet dus!

Dit is Elizabeth:

Bron: New York Post Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

RTL Boulevard gezien? Daarin zag je dat Daphne Deckers het éérste exemplaar kreeg overhandigd van de nieuwe Nouveau. En er was taart natuurlijk, want Daphne is een kakelverse vijftiger sinds ze dit weekend Sarah zag. 

Het nieuwe gezicht van 50+

‘Hoe is het mogelijk dat de grootste bevolkingsgroep van Nederland zo goed als onzichtbaar is?’ vraagt Nouveau's hoofdredacteur Claudia Straatmans zich verwonderd af.

‘Vijftigplussers vormen een enorm invloedrijke groep en staan middenin het leven. In onze nieuwe AGELESS-editie krijgen ze een gezicht én de eer die hun toekomt.’

Gouden generatie

De vrouw die deze lichting het best vertegenwoordigt, is Daphne Deckers: ‘De verpersoonlijking van fit, sprankelend en inhoud met esprit. Op 10 november werd ze zelf vijftig jaar, als cadeau geven we haar de vrije hand als gasthoofdredacteur van de AGELESS-editie.’

In het blad laat Daphne zien dat de vijftiger van nu in niets lijkt op haar ouders op die leeftijd. Ze hebben veel aandacht voor gezond zijn en blijven, maken individualistische keuzes, ze gaan prat op uiterlijke verzorging en een eigen stijl, ze combineren werk, gezin en relaties met de nodige verplichtingen en ze gaan gemiddeld nog zeker dertig jaar mee.

Interview met Prinses Laurentien

Daphne gaat in gesprek met prinses Laurentien over hun gouden generatie, daarnaast komen in de AGELESS-editie bekende zestigers, zeventigers en tachtigers aan het woord over ‘jezelf leeftijdloos voelen’.

‘Ik ga proberen de komende vijftig jaar nieuwsgierig te blijven. Niet denken dat je het allemaal wel weet, er is altijd iets nieuws te leren.’

Relatiegeheimen met Richard

Ook bijzonder, Daphne verleidde haar man Richard Krajicek tot een bijzonder dubbelinterview in Nouveau's relatiegeheimen.

De nieuwste Nouveau ligt morgen al bij de abonnees op de mat. Wil je er voortaan ook als eerste bij zijn? Abonneer je dan hier

Vanaf donderdag ligt de Nouveau met Daphne Deckers als gasthoofdredacteur in de winkel. Komt dat zien!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Vandaag werd de allernieuwste Nouveau, met op de cover gasthoofdredacteur Daphne Deckers, officieel overhandigd aan deze ravissante vijftiger. Kijk vanavond om 18:30 naar RTL Boulevard!

Hoofdredacteur Claudia presenteerde een feestelijke taart met daarop de cover van Daphne die dit weekend 50 werd.

In RTL Boulevard vertelt ze vanavond álles over 50 worden, haar verjaardagsfeest, het bijzondere cadeau van Richard en het optreden van dochter Emma.

Natúúrlijk doet Daphne ook, letterlijk, een boekje open over deze speciale Nouveau waarin ze onder andere haar relatiegeheimen met Richard deelt, de mode showt en een uitzonderlijk gesprek heeft met generatiegenote Prinses Laurentien.

Kijken dus, vanavond, om 18:30, RTL 4.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in