Met een jeugdige uitstraling oud worden, wie wil dat nou niet? Natuurlijk moet je ook geluk met genen hebben, maar voeding is ook heel bepalend. 

De Britse voedingsdeskundige en 'kruidenvrouwtje' Elizabeth Peyton-Jones weet er alles van. 

Eet je jonger

Ze is inmiddels de vijftig gepasseerd, maar kan gerust doorgaan voor een dertiger. Hoe dat komt? Volgens haar kun je jezelf 'jonger eten'. Met name veel kruiden zijn een natuurlijk 'verjongingsmiddel'.  

Noten

Verder vertelt Elizabeth dat noten eten heel belangrijk is. "Noten zijn lekker en ontzettend gezond. Ik eet elke dag een handje. Maar daarnaast maak ik er ook weleens shake van. Gooi wat cashewnoten in combinatie met wat water en drink het op."

Verder vertelt ze dat paranoten ervoor zorgen dat je minder snel grijs wordt en pistachenoten goed zijn voor je huid.

Kruiden

Nog meer tips: kook veel met kruiden. Waarom? Die zitten bomvol antioxidanten. Gebruik ze in een soep of gooi wat verse kruiden over je salade. Je krijgt er sterke nagels van, het is goed voor je organen en voor de hormoonhuishouding.

Lekker en gezond

Verder zijn volgens haar de volgende groenten onmisbaar in de keuken.

"Eet deze producten lekker veel. Je zult merken dat je er gelukkig van wordt: tomaten

  • avocado
  • komkommer
  • wortels
  • asperges
  • kikkererwten
  • granaatappel." 

Je weet wat er op de boodschappenlijst moet dus!

Dit is Elizabeth:

Bron: New York Post Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Natúúrlijk worden we blij van de zon in een goed glas rosé of een fles bubbels bij het water. Maar we zijn ook al tijden op zoek naar een goed, alcoholvrij alternatief. Beter voor je lijf en vaak ook met wat minder suikers. Daardoor is een laag alcohol-promillage ook voor de calorieën interessant. Vandaar dat NoLo (No alcohol, Low alcohol) dé terrastrend van deze zomer is. En laat daar nou een heel lekker drankje bij passen.

Tess Posthumus is al jaren één van 's werelds beste bartenders en in haar cocktailbar Flying Dutchmen Cocktails in Amsterdam proef je 24 en 25 juli tussen 17:00 en 00:00 cocktails met de alcoholvrije 'spirit' Seedlip.

En behalve dat het lekker is, ziet de fles er ook prachtig uit, dat maakt het toch net iets aantrekkelijker. Tussen de gins en likeuren, slaat 'ie geen slecht figuur.

Je proeft smaken á la Gin & Tonic en een goede Manhattan, maar dan zonder alcohol. Dan is het ook geen probleem dat het op een doordeweekse avond is, want de volgende dag ben je weer zo fris als een hoentje.

We zijn benieuwd!

Beeld: Flying Dutchman Cocktails

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Eindelijk is het zover. Het briljante baken van stijl op de Amsterdamse Dam is weer open. Gassan werd helemaal gerenoveerd en het resultaat mag er zijn!

Om de heropening te vieren, is het heel deze week feest. En daar kan jij van profiteren.

Tot en met 24 juli kun je bij Gassan Dam Square gratis je juwelen laten schoonmaken. En als je wilt, kijken ze ook je horloge nog even na.

En als je er dan toch bent, vergaap je dan aan de nieuwe collecties en diamanten van onder andere Rolex, Chopard, Cartier en natuurlijk Gassan 121.

www.gassan.com

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in