Je kon dit weekend geen krant openslaan of website bezoeken zonder dat de doordringende blik van actrice Uma Thurman (47) je tegemoet kwam. Zij sprak zich na maanden eindelijk uit over haar eigen ervaringen met veelbesproken producent Harvey Weinstein en hoe schuldig zij zich voelt, dat ze niet eerder iets gezegd heeft...

Ze vestigde haar naam definitief in Hollywood door krachtige rollen in Quentin Tarantino’s Pulp Fiction en Kill Bill. Hierin vrouwen die het heft in eigen hand nemen en onverschrokken zijn. Achter de schermen voerde ze echter een heel andere strijd...Thurman was Tarantino’s muze. Nu staan ze lijnrecht tegenover elkaar. 

Ongeluk

In een exclusief interview met de New York Times vertelt ze kwetsbaar hoe Tarantino haar dwong om tijdens de opnames van Kill Bill zelf op hoge snelheid in een auto over een bosweg te rijden. Ze is onzeker, vraagt of een stuntvrouw het niet kan doen, maar doet het uiteindelijk toch zelf, onder druk van de regisseur. Ze verliest de macht over het stuur en komt tegen een boom tot stilstand. Een hersenschudding is het gevolg. Ze heeft nog altijd last van haar nek.

Thurman’s toenmalige echtgenoot Ethan Hawke vliegt meteen naar de set en geeft Tarantino een flinke veeg uit de pan. Excuses volgen, maar als ze de beelden van het incident opvraagt, moet ze een document tekenen waarin ze toezegt de studio, Miramax, niet aan te klagen. Ze weigert en krijgt de beelden niet. 

Terwijl ze de Kill Bill-films samen met Tarantino promoot, vecht ze achter de schermen een verbeten strijd met hem uit voor gerechtigheid. Uiteindelijk krijgt ze de beelden.

Onaangenaam

Behalve dat Pulp Fiction Tarantino en Thurman definitief op de kaart zet in de filmbranche, profiteert er nog iemand van het succes: producent Harvey Weinstein.

In het interview met de Ney York Times vertelt Uma ook openhartig over haar onaangename ervaring met de producent. Hij drong zich aan haar op. Nadat ze hem schreeuwend van zich afduwt, put hij zich uit in excuses.

In november 2017 reageert summier ze op alle commotie rond de Weinstein-affaire. Ze gunt zichzelf de tijd om op een later moment te reageren, als de boosheid iets gezakt is. Dat moment lijkt nu gekomen.

Boos op zichzelf

Behalve op Weinstein, is ze ook boos op zichzelf. Omdat zij jaren zwijgt, worden andere vrouwen het slachtoffer van de grijpgrage producent. Dat neemt zij zichzelf enorm kwalijk.

Rond Thanksgiving plaats ze op Instagram fijne feestdagen en doet ze uit de doeken hoe ze over Weinstein denkt: 

Thurman besluit:

“Personally, it has taken me 47 years to stop calling people who are mean to you ‘in love’ with you. It took a long time because I think that as little girls we are conditioned to believe that cruelty and love somehow have a connection and that is like the sort of era that we need to evolve out of.”

Dat is nog eens wijsheid Uma. Hulde!

Ze wordt vandaag 50, en wat blijft Kylie Minogue er altijd goed uitzien. Hoe doet ze dat toch?

In een interview vorige maand gaf Kylie eerlijk toe dat er voor een fotoshoot of opname een hoop werk aan te pas komt. ‘Achter zo’n look zit een heel team, zo sta ik ‘s ochtends echt niet meer op.’ Celebrate yourself at every age, vindt Kylie. Je kunt jezelf niet ouder of jonger maken, je kunt alleen maar jezelf in dit moment zijn. ‘Dus probeer altijd te stralen, in goede maar ook in mindere tijden.’ Ze heeft ook drie echt praktische tips – boring, naar eigen zeggen – waar Kylie al jaren trouw aan blijft. En die werken duidelijk, gezien haar jonge uitstraling. 

3x Kylie's anti-aging tips

1 Sunblock. Zon doet ons goed, maar veroudert de huid, met rimpels tot gevolg. Gebruik deze maanden dus echt een goede spf voor je gezicht, en kies eigenlijk bij voorkeur altijd voor een gezichtscrème met spf.

2 Haal áltijd je make-up af. ‘Ik draag al zo ontzettend lang make-up voor mijn werk. Maar ik maak mijn gezicht altijd schoon.’ Kylie gebruikt daarvoor mousselinedoeken, zachte doeken die extra grondig kunnen reinigen.

3 Een goede dermatoloog. ‘Ga als je kunt. Voor wat behandelingen.’

 

Bron: Prima. Beeld: Getty Images

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.