Het is vandaag Doe Vriendelijk Dag. Overgewaaid uit Amerika, waar het – veel mooier – The Random Acts of Kindness Day heet. Waar het om gaat: wees extra aardig voor je medemens. Je partner bijvoorbeeld.

Begroet de ander vriendelijk op straat, help de oude buurvrouw met boodschappen, sta op in de trein, dingen die we eigenlijk altijd behoren te doen. Maar wat extra aandacht en vriendelijkheid kan natuurlijk ook gewoon in huis. Met je geliefde. Maak er vandaag samen een liefdevolle dag van, met veel Tender Loving Care. Met de juiste snacks voor een libidoboost gaat dat zeker lukken.

*Oesters. De hoge dosis zink die er in zit, beïnvloedt het testosteron.
*Avocado. De vitamine B6 die erin zit, reguleert de hormonen. Daarnaast bevat avocado veel vitamine E. En die twee zorgen samen ook voor de bloedstroom lekker... ja, stroomt.
*Vette vis. Niet alleen goed voor je gezondheid, maar door de omega 3 ook goed voor de bloedstroom in je lijf en door het gehalte aan zink van invloed op het testosteron.
*Asperges. Topper door het gehalte aan vitamine E, dat overigens ook de sexhormonen stimuleert.
*Chocola. Los van het feit dat chocola altijd een goed idee is, zorgt pure chocola voor de verhoging van dopamine. Daarnaast bevat het phenetylamide, dat ook wordt aangemaakt als we verliefd worden.
*Rode wijn. Met mate uiteraard. Maar ook een glas wijn kan je dopamine boosten en daardoor, net als alle bovenstaande producten, jullie lust opwekken.
Dus. Even boodschappen doen en er een mooie dag vol kindness van maken.

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!