Het is gedaan met de standaard maaltijden in het vliegtuig: bij Lufthansa kun je deze zomer bestellen van de kaart.

Voor businessclass-reizigers is dit niet heel indrukwekkend, maar deze a la carte-service is speciaal voor economy mensen. De keuze bestaat uit zes maaltijden: gegrilde Amerikaanse steak, Japanse sushi, Beierse snacks, Aziatische quinoa, mediterrane pasta met garnalen of Thaise curry. En nog leuker: uw diner, dames en heren, wordt geserveerd in porselein servies!

Reserveren verplicht

Overigens gaat het om intercontinentale vluchten vanaf Frankfurt en München. En je krijgt geen menukaart in de lucht; net als in elk drukbezocht restaurant moet er vooraf worden gereserveerd. Tot 24 uur voor de vlucht kan online de maaltijd naar keuze worden besteld. Prijzen liggen tussen de 19 tot 33 euro. Geen behoefte aan ‘haute cuisine’? Dan serveert de vliegmaatschappij gewoon een standaardmaaltijd.

 

 

 

Mattel heeft deze week haar nieuwe Barbie-pop aangekondigd en die verrassend, want: een 96-jarige vrouw…

Klinkt raar, is het niet. Die 96-jarige is namelijk de überstylish Iris Apfel. Hoe leuk is dat? Nadat Mattel in 2016 al met een plussize Barbie kwam (gebaseerd op model Ashley Graham), volgden daarna poppen gebaseerd op sterke vrouwen, zoals Amelia Earhart en Frida Kahlo.

Look alike

En nu komt daar dus stijlicoon Iris Apfel bij. In een outfit die ze draagt op de cover van haar boek Iris Apfel, accidental icon: een smaragdgroen Gucci-pak plus enorme lichtblauwe kraag en een lading aan statement kettingen. En natuurlijk die iconische bril.

Het is verrukt afwachten waar Mattel hierna weer mee gaat komen!

 

Bron: Hello Magazine. Beeld: Mattel, iStock

 

 

Wie in de Chinese Tianjin Binhai Library een boek zoekt, is wel even bezig. De futuristische bieb is enorm. En een lust voor het oog.

De bibliotheek in de stad Tianjin is onderdeel van het Binhai Cultural Centre en is daarmee ook bedoeld als meer dan alleen een bieb. Met een oppervlakte van 33.700 vierkante meter, vijf verdiepingen en 1,2 miljoen boeken (!) is het een ware beleving om er te zijn.

Hollands tintje

Het gebouw is trouwens ontworpen door een Nederlands architectenbureau. Met een auditorium in de enorme hal dat eruitziet als een bal en golvende boekenplanken tot aan het plafond is het een heel bijzondere ruimte. Afijn, oordeel zelf…

 

Beeld: MVRDV