Op 6 januari worden de Golden Globes uitgereikt. Na de Oscars één van de belangrijkste film- en televisieprijzen. Gisteren werden de nominaties bekend gemaakt. En daar zaten weer een paar prachtige oude bekenden tussen.

Glenn Close (71) maakt furore in de The Wife waarin ze de vrouw van een narcistische schrijver speelt. Critici noemen het de beste acteerprestatie van haar leven en we moeten zeggen; de trailer belooft ook wel wat!

Article continues after the ad

Voor deze rol is Glenn Close genomineerd als Beste Actrice in een Drama. 

Ze neemt het op tegen Nicole Kidman (51) die we nog nooit zo onaantrekkelijk zagen. Maar ook zij speelt een ongelooflijk indrukwekkende rol in Destroyer.

Daarnaast is Lady Gaga een grote kanshebber voor de Golden Globe voor haar hoofdrol in het prachtige A Star is Born. Een absolute must-see.

Andere genomineerden die Sarah al gezien hebben

Patricia Arquette (50) sleepte een nominatie binnen voor haar rol in de televisieserie Escape from Dannamora. Zij neemt het op tegen medevijftiger Connie Britton (51) die speelde in Dirty John. Grote kanshebber in deze categorie is ook Laura Dern (51) voor haar acteerprestatie in The Tale.

Julia Roberts (51) hoopt ook een Globe op te halen voor haar rol in The Homecoming. Patricia Clarkson (58) doet mee in dezelfde categorie, maar wij kijken uit naar Candice Bergen (72) die weer helemaal terug is met Murphy Brown.

6 januari is het zover en gaan we deze prachtige dames vast in de mooiste creaties op de rode loper zien. Tot die tijd hebben wij er weer een paar goede filmtips bij.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in