Heerlijk hoor, die zwoele zomeravonden. Alleen liggen wij vaak nog een uur te draaien voordat we in slaap vallen. Zo houd je het een beetje koel onder de lakens:

Vijf tips voor een goede goede nachtrust op warme dagen:

1: Koud douchen: beter van niet

Hoe verleidelijk het ook is om een koude douche te nemen, toch raden we het niet aan. Je bloedvaten vernauwen dan en daardoor raak je je warmte juist moeilijker kwijt.

Lauwwarm douchen is om die reden juist wel een goed idee volgens neuroloog Arthur Kurvers. Je bloedvaten gaan openstaan en je verliest gemakkelijker lichaamswarmte. Hier heb je langer profijt van. Volgens onderzoek is de kans dat je ’s nachts wakker wordt van de hitte dan kleiner.

2. Ben je een piekeraar? Leid jezelf af

Vraag je je 's avonds al af of het je lukt straks in slaap te vallen door de warmte? Dan is de kans groot dat het je niet lukt. Zorg ervoor dat je helemaal ontspannen bent voordat je wil gaan slapen.

Kijk een halfuur voordat je naar bed gaat niet meer op je telefoon- of tabletscherm. Lees een goed boek en zet een rustgevend muziekje op.

Wat ook kan helpen: Geluid van een regenbui. Dat heeft als bijkomend voordeel dat je even niet denkt aan warme temperaturen, maar juist aan verkoeling.

3. Maak je eigen airco

Heb je wel een ventilator, maar heb je daar ook maar weinig aan, omdat 'ie alleen maar warme lucht verplaatst? Vries een paar plastic flesjes water in. Zet deze een halfuurtje voordat je gaat slapen voor de ventilator in je slaapkamer en er hangt heerlijk koele lucht als je je kussen opzoekt.

Zorg er wel voor dat je een klein slokje water uit de fles laat lopen voordat je 'm invriest, anders kan het barsten in de vriezen.

4. Goed beddengoed

Met een goed ventilerend matras en beddengoed voorkom je dat je ’s nachts of ’s ochtends badend in het zweet wakker wordt. Door te kiezen voor katoenen beddengoed zit je altijd goed. Dit 'ademt' en neemt gemakkelijk (transpiratie)vocht op.

Ook een goed ventilerend matras neemt gemakkelijk vocht op en blijft – ook na het opnemen van vocht – comfortabel. Zo geniet jij ook tijdens een zomernacht van fris ligcomfort.

5. In een avontuurlijke bui? Slaap buiten

Probeer eens een nachtje buiten te slapen. In tegenstelling tot overdag, is het ’s nachts buiten koeler dan binnen. Leg je matras eens op je balkon of in je tuin en breng een nacht door onder de sterren. Bij voorkeur wel met een klamboe natuurlijk, anders word je lek geprikt. Maar het kan enorm sfeervol en romantisch zijn.

Slaap lekker!

Bron: Swiss Sense

Deckers... Daphne Deckers. Hier staat ze toch mooi maar even naast James Bond. Bekijk hier het fragment én nog wat foto's uit de oude doos van de première. Lekker nostalgisch!

Hier vertelt Daphne bij RTL Late Night over haar optreden in werelds' bekendste spionagefilm én zie je natuurlijk het fragment.

 
Bij de première in Amsterdam waren Daphne en James Bond himself, Pierce Brosnan, natuurlijk van de partij.
 
En vanaf de andere kant, zag dat er zo uit.

Daphne's vaste 'interviewpartner', de échte Q, was er ook.

Hoewel ze in de film drie scènes heeft, wordt ze jaarlijks nog uitgenodigd op James Bond-conventies om te komen signeren. Dat Daphne 'Bond girl' is, neemt niemand haar meer af. 

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

RTL Boulevard gezien? Daarin zag je dat Daphne Deckers het éérste exemplaar kreeg overhandigd van de nieuwe Nouveau. En er was taart natuurlijk, want Daphne is een kakelverse vijftiger sinds ze dit weekend Sarah zag. 

Het nieuwe gezicht van 50+

‘Hoe is het mogelijk dat de grootste bevolkingsgroep van Nederland zo goed als onzichtbaar is?’ vraagt Nouveau's hoofdredacteur Claudia Straatmans zich verwonderd af.

‘Vijftigplussers vormen een enorm invloedrijke groep en staan middenin het leven. In onze nieuwe AGELESS-editie krijgen ze een gezicht én de eer die hun toekomt.’

Gouden generatie

De vrouw die deze lichting het best vertegenwoordigt, is Daphne Deckers: ‘De verpersoonlijking van fit, sprankelend en inhoud met esprit. Op 10 november werd ze zelf vijftig jaar, als cadeau geven we haar de vrije hand als gasthoofdredacteur van de AGELESS-editie.’

In het blad laat Daphne zien dat de vijftiger van nu in niets lijkt op haar ouders op die leeftijd. Ze hebben veel aandacht voor gezond zijn en blijven, maken individualistische keuzes, ze gaan prat op uiterlijke verzorging en een eigen stijl, ze combineren werk, gezin en relaties met de nodige verplichtingen en ze gaan gemiddeld nog zeker dertig jaar mee.

Interview met Prinses Laurentien

Daphne gaat in gesprek met prinses Laurentien over hun gouden generatie, daarnaast komen in de AGELESS-editie bekende zestigers, zeventigers en tachtigers aan het woord over ‘jezelf leeftijdloos voelen’.

‘Ik ga proberen de komende vijftig jaar nieuwsgierig te blijven. Niet denken dat je het allemaal wel weet, er is altijd iets nieuws te leren.’

Relatiegeheimen met Richard

Ook bijzonder, Daphne verleidde haar man Richard Krajicek tot een bijzonder dubbelinterview in Nouveau's relatiegeheimen.

De nieuwste Nouveau ligt morgen al bij de abonnees op de mat. Wil je er voortaan ook als eerste bij zijn? Abonneer je dan hier

Vanaf donderdag ligt de Nouveau met Daphne Deckers als gasthoofdredacteur in de winkel. Komt dat zien!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in