Heerlijk hoor, die zwoele zomeravonden. Alleen liggen wij vaak nog een uur te draaien voordat we in slaap vallen. Zo houd je het een beetje koel onder de lakens:

Vijf tips voor een goede goede nachtrust op warme dagen:

1: Koud douchen: beter van niet

Hoe verleidelijk het ook is om een koude douche te nemen, toch raden we het niet aan. Je bloedvaten vernauwen dan en daardoor raak je je warmte juist moeilijker kwijt.

Lauwwarm douchen is om die reden juist wel een goed idee volgens neuroloog Arthur Kurvers. Je bloedvaten gaan openstaan en je verliest gemakkelijker lichaamswarmte. Hier heb je langer profijt van. Volgens onderzoek is de kans dat je ’s nachts wakker wordt van de hitte dan kleiner.

2. Ben je een piekeraar? Leid jezelf af

Vraag je je 's avonds al af of het je lukt straks in slaap te vallen door de warmte? Dan is de kans groot dat het je niet lukt. Zorg ervoor dat je helemaal ontspannen bent voordat je wil gaan slapen.

Kijk een halfuur voordat je naar bed gaat niet meer op je telefoon- of tabletscherm. Lees een goed boek en zet een rustgevend muziekje op.

Wat ook kan helpen: Geluid van een regenbui. Dat heeft als bijkomend voordeel dat je even niet denkt aan warme temperaturen, maar juist aan verkoeling.

3. Maak je eigen airco

Heb je wel een ventilator, maar heb je daar ook maar weinig aan, omdat 'ie alleen maar warme lucht verplaatst? Vries een paar plastic flesjes water in. Zet deze een halfuurtje voordat je gaat slapen voor de ventilator in je slaapkamer en er hangt heerlijk koele lucht als je je kussen opzoekt.

Zorg er wel voor dat je een klein slokje water uit de fles laat lopen voordat je 'm invriest, anders kan het barsten in de vriezen.

4. Goed beddengoed

Met een goed ventilerend matras en beddengoed voorkom je dat je ’s nachts of ’s ochtends badend in het zweet wakker wordt. Door te kiezen voor katoenen beddengoed zit je altijd goed. Dit 'ademt' en neemt gemakkelijk (transpiratie)vocht op.

Ook een goed ventilerend matras neemt gemakkelijk vocht op en blijft – ook na het opnemen van vocht – comfortabel. Zo geniet jij ook tijdens een zomernacht van fris ligcomfort.

5. In een avontuurlijke bui? Slaap buiten

Probeer eens een nachtje buiten te slapen. In tegenstelling tot overdag, is het ’s nachts buiten koeler dan binnen. Leg je matras eens op je balkon of in je tuin en breng een nacht door onder de sterren. Bij voorkeur wel met een klamboe natuurlijk, anders word je lek geprikt. Maar het kan enorm sfeervol en romantisch zijn.

Slaap lekker!

Bron: Swiss Sense

Je houdt van haar, of je hebt een hekel aan haar, maar hoe dan ook, voor een zestiger ziet ze er ge-wel-dig uit. Zelf zegt dat ze daar hard voor moet werken. Volgens geruchten zelfs vijf uur sport per dag. Hier de leukste foto’s van 6 decennia Madonna.

Als je het trouwens leuk vindt om een beetje op de hoogte te blijven van Madonna en haar kroost. Op haar instagram-account deelt ze regelmatig persoonlijke foto’s van haar en haar gezin en dat is echt het volgen waard.

Zo deelde ze op Moederdag deze kinderfoto van zichzelf en haar moeder:

De popdiva heeft naast haar muzikale carrière ook altijd in films gespeeld. Met meer en minder succes. Desperately Seeking Susan zette haar op de kaart.

Maar echt lof kreeg ze voor haar rol in Evita.

En ze is nooit bang geweest om tegen heilige huisjes te schoppen. Hier de wereldberoemde outfit die Jean Paul Gaulthier voor haar maakte:

En met de perfecte date voor de Oscars:

 

Best DateEver!! 👑👑 #oscars #epic #fun 🎉💕🌈😂🙏🏻

Een bericht gedeeld door Madonna (@madonna) op

Bij het laatste MET Gala verscheen ze weer in een opzienbarende creatie van Jean Paul Gaulthier.

Haar 60e verjaardag viert ze met haar gezin in Marrakech. Happy Birthday!

 

In case someone forgot! 👑🌈😂🔥💃🏾🍷🎂♥️🇲🇦#birthday #magic #Marakesh

Een bericht gedeeld door Madonna (@madonna) op

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Onze mode-expert Anta Willemars heeft echt een neus voor mooie mode-items. Zij tipt nu de prachtige broches van Cedric Williams en daar zitten echt een paar pracht-exemplaren bij. Wij zien graag een revival van de broches!

Anita: “Cedric Williams is een Amerikaanse designer die in Nederland woont en heel bijzondere juwelen maakt. Vooral de broches maakten op mij veel indruk, zoals deze met een Japanse libelle op tekst uit 1920.” Prijs € 500,-.

Maar er zijn nog een paar kunststukjes te vinden.Zoals deze litho op handgeschreven correspondentie.

Of deze, meer kleurrijke versie:

Pikant

Overigens hebben de broches wel een licht pikante dubbele boodschap. Aan de achterzijde staan foto's van begin 1900 van schaars geklede dames. Dat is dan iets dat jij alleen weet als je de broches draagt ;-).

www.revizionisthistory.com

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in