Heerlijk hoor, die zwoele zomeravonden. Alleen liggen wij vaak nog een uur te draaien voordat we in slaap vallen. Zo houd je het een beetje koel onder de lakens:

Vijf tips voor een goede goede nachtrust op warme dagen:

1: Koud douchen: beter van niet

Hoe verleidelijk het ook is om een koude douche te nemen, toch raden we het niet aan. Je bloedvaten vernauwen dan en daardoor raak je je warmte juist moeilijker kwijt.

Lauwwarm douchen is om die reden juist wel een goed idee volgens neuroloog Arthur Kurvers. Je bloedvaten gaan openstaan en je verliest gemakkelijker lichaamswarmte. Hier heb je langer profijt van. Volgens onderzoek is de kans dat je ’s nachts wakker wordt van de hitte dan kleiner.

2. Ben je een piekeraar? Leid jezelf af

Vraag je je 's avonds al af of het je lukt straks in slaap te vallen door de warmte? Dan is de kans groot dat het je niet lukt. Zorg ervoor dat je helemaal ontspannen bent voordat je wil gaan slapen.

Kijk een halfuur voordat je naar bed gaat niet meer op je telefoon- of tabletscherm. Lees een goed boek en zet een rustgevend muziekje op.

Wat ook kan helpen: Geluid van een regenbui. Dat heeft als bijkomend voordeel dat je even niet denkt aan warme temperaturen, maar juist aan verkoeling.

3. Maak je eigen airco

Heb je wel een ventilator, maar heb je daar ook maar weinig aan, omdat 'ie alleen maar warme lucht verplaatst? Vries een paar plastic flesjes water in. Zet deze een halfuurtje voordat je gaat slapen voor de ventilator in je slaapkamer en er hangt heerlijk koele lucht als je je kussen opzoekt.

Zorg er wel voor dat je een klein slokje water uit de fles laat lopen voordat je 'm invriest, anders kan het barsten in de vriezen.

4. Goed beddengoed

Met een goed ventilerend matras en beddengoed voorkom je dat je ’s nachts of ’s ochtends badend in het zweet wakker wordt. Door te kiezen voor katoenen beddengoed zit je altijd goed. Dit 'ademt' en neemt gemakkelijk (transpiratie)vocht op.

Ook een goed ventilerend matras neemt gemakkelijk vocht op en blijft – ook na het opnemen van vocht – comfortabel. Zo geniet jij ook tijdens een zomernacht van fris ligcomfort.

5. In een avontuurlijke bui? Slaap buiten

Probeer eens een nachtje buiten te slapen. In tegenstelling tot overdag, is het ’s nachts buiten koeler dan binnen. Leg je matras eens op je balkon of in je tuin en breng een nacht door onder de sterren. Bij voorkeur wel met een klamboe natuurlijk, anders word je lek geprikt. Maar het kan enorm sfeervol en romantisch zijn.

Slaap lekker!

Bron: Swiss Sense

Gaan we deze zomer weer aan de vermout? Het zou zo maar kunnen. En dit is waarom.

Martini, Cinzano… het waren de drankjes met allure van weleer. Bescheiden nippen aan het fraaie glas waarin het werd geschonken.

Onder millennials schijnt dit bitterzoete aperatief steeds populairder te worden. Reden: het is veel lager in alcohol dan bijvoorbeeld het populaire gin én het is fotogeniek. Mooi glas, schijfje citroen of sinaasappel of een olijfje erin.

James wist hoe het moet...

Nu is dat laatste voor de Instagram-generatie belangrijker, maar vermout past ook mooi in de trend van nu waarin veel mensen meer letten op wat ze drinken.

Wel genieten, maar met minder alcohol. We gaan op chic deze zomer!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Een succes voor First Lady Melania. Nadat zij zich ferm uitsprak tegen het immigratiebeleid van Donald Trump, kwam de president onder zó veel druk te staan dat hij wel overstag moest gaan. Opmerkelijk, omdat First Ladies meestal een meer dienende rol hebben. Wij mogen deze kant van Melania wel!

De Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdagavond een einde gemaakt aan het scheiden van kinderen en hun ouders bij de Amerikaanse grens. Daarvoor heeft hij een decreet ondertekend.

De afgelopen dagen barstte een storm van kritiek los over het scheiden van ouders en kinderen aan de Amerikaanse grens.

Aanvankelijk verdedigde Donald Trump dit nog, maar toen ook Melania Trump zich uitsprak tegen het beleid, kwam president Trump zó in de knel dat hij het decreet ondertekende. Een succes voor Melania dus!

Melania komt in beweging

Tot nu toe was Melania vrij onzichtbaar en vervulde ze de rol van First Lady voornamelijk tijdens staatsbezoeken. Na een korte afwezigheid vanwege een operatie aan haar nieren, gaat ze nu voortvarender te werk.

Ze zet zich via de campagne "Be Best" in om pesten onder kinderen aan te pakken. En met haar ferme standpunt wat het betreft het immigratiebeleid zet ze een steviger voetafdruk. Dat zien we graag!

Bron: NOS.nl. Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in