Nieuwe kleren, we worden er zo blij van. Maar meteen na aankoop aantrekken is een no go, blijkt uit onderzoek. Eerst wassen is absoluut geen overbodige luxe.

Ze hangen of liggen zo lekker crisp en opgevouwen in de rekken. Onaangetast. Schoon. Maar niets is minder waar. Voor jou hebben soms al tientallen anderen het kledingstuk geprobeerd en die hebben allemaal hun ‘sporen’ nagelaten in de kleding. Lekker is anders, maar lees toch even verder.

Virussen

Dat is op zich geen nieuws. Maar uit een onderzoek dat Good Morning America liet doen door Philip Tierno, een professor in microbiologie en pathologie aan de New York University, blijkt kleding in winkels werkelijk vól virussen en bacteriën te zitten.

Hij onderzocht veertien stukken, van shirts en broeken tot badkleding en op élk kledingstuk vond hij een grote hoeveelheid ziektekiemen. Dat gaat over lichaamsafscheiding, huidschilfers, zelfs ook sporen van ontlasting en dus virussen. Vooral bij de oksels en het zitvlak.

Argh! Vooral op kleding van high street shops zat buitengewoon veel.

Ziek of niet?

Dit kan dus komen omdat het kledingstuk heel vaak is gepast, of slechts één keer, maar wel door iemand die 'besmettelijk' was. Een winkel wil de gepaste stukken zo snel mogelijk weer in de rekken hebben, die controleren hier natuurlijk niet op.

Voor zover dat al mogelijk is. Vraag is: kun je hier ziek van worden? Die kans is zeker aanwezig, maar niet groot, aldus Tierno. Maar een huidirritatie ligt altijd op de loer. In feite heb je gewoon iemands oksel of lies aangeraakt. Dat wil je niet.

Wat te doen?

Raadzaam is in de winkel altijd te passen met onderkleding aan en na het shoppen je handen te wassen. En de aankoop meteen in de wasmachine te stoppen voordat je ‘m gaat dragen. Dan is er verder weinig aan hand en kun je gewoon zorgeloos blijven shoppen!

Bron: Daily Mail. Beeld: iStock 

 

Had jij vroeger ook zo'n teenage crush? Zo iemand die je in je dromen al honderd keer ontmoette en je agenda vol schreef met hartjes? Dit waren de onze. Zit de jouwe er ook bij?

Donny Osmond

Bekend van The Osmonds. Eerst was hij nog het schattige jongste broertje, maar na een paar jaar was hij toch écht de knapste van het stel! Deze broek en kleuren passen trouwens weer helemaal prima in het modebeeld van dit najaar.

Marlon Brando

Soms vergeten we wel eens dat "The Godfather" ten tijde van A Streetcar named Desire niet rot was om naar te kijken!

Robert Plant

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht dat is gedeeld door @led_zeppelin_is_the_name op

De zanger van Led Zeppelin zette met zijn golvende manen heel wat meisjeshart in vuur en vlam.

Steve Norman

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door It's An 80s Thing (@itsan80sthing) op

Ken je deze nog? Spandau Ballet! Het ging ons dan voornamelijk om de man linksonder in beeld.

Lorenzo Lamas

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door It's Miranda, bitch! (@tuereselmiranda) op

Voor Grease verfde hij zijn donkere lokken blond. Later in Falcon Crest ging hij gelukkig weer voor een donkere look.

Gruppo Sportivo

Deze Haagse band had hits met Beep Beep Love en Hey Girl en scoorden ook een plekje bij ons aan de muur!

Rob de Nijs

Nog eentje van Hollandse bodem. Met zijn zoetgevooisde stem zette hij ons hart in vuur en vlam.

Ted Danson

De bijdehante barman Cheers. Wat hadden we daar graag een keertje aan de bar gezeten!

En, zat jouw favoriet erbij? Zo niet, laat het ons weten via Facebook of de comments hieronder!

Beeld: ANP en Instagram

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Deckers... Daphne Deckers. Hier staat ze toch mooi maar even naast James Bond. Bekijk hier het fragment én nog wat foto's uit de oude doos van de première. Lekker nostalgisch!

Hier vertelt Daphne bij RTL Late Night over haar optreden in werelds' bekendste spionagefilm én zie je natuurlijk het fragment.

 
Bij de première in Amsterdam waren Daphne en James Bond himself, Pierce Brosnan, natuurlijk van de partij.
 
En vanaf de andere kant, zag dat er zo uit.

Daphne's vaste 'interviewpartner', de échte Q, was er ook.

Hoewel ze in de film drie scènes heeft, wordt ze jaarlijks nog uitgenodigd op James Bond-conventies om te komen signeren. Dat Daphne 'Bond girl' is, neemt niemand haar meer af. 

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in