Nieuwe kleren, we worden er zo blij van. Maar meteen na aankoop aantrekken is een no go, blijkt uit onderzoek. Eerst wassen is absoluut geen overbodige luxe.

Ze hangen of liggen zo lekker crisp en opgevouwen in de rekken. Onaangetast. Schoon. Maar niets is minder waar. Voor jou hebben soms al tientallen anderen het kledingstuk geprobeerd en die hebben allemaal hun ‘sporen’ nagelaten in de kleding. Lekker is anders, maar lees toch even verder.

Virussen

Dat is op zich geen nieuws. Maar uit een onderzoek dat Good Morning America liet doen door Philip Tierno, een professor in microbiologie en pathologie aan de New York University, blijkt kleding in winkels werkelijk vól virussen en bacteriën te zitten.

Hij onderzocht veertien stukken, van shirts en broeken tot badkleding en op élk kledingstuk vond hij een grote hoeveelheid ziektekiemen. Dat gaat over lichaamsafscheiding, huidschilfers, zelfs ook sporen van ontlasting en dus virussen. Vooral bij de oksels en het zitvlak.

Argh! Vooral op kleding van high street shops zat buitengewoon veel.

Ziek of niet?

Dit kan dus komen omdat het kledingstuk heel vaak is gepast, of slechts één keer, maar wel door iemand die 'besmettelijk' was. Een winkel wil de gepaste stukken zo snel mogelijk weer in de rekken hebben, die controleren hier natuurlijk niet op.

Voor zover dat al mogelijk is. Vraag is: kun je hier ziek van worden? Die kans is zeker aanwezig, maar niet groot, aldus Tierno. Maar een huidirritatie ligt altijd op de loer. In feite heb je gewoon iemands oksel of lies aangeraakt. Dat wil je niet.

Wat te doen?

Raadzaam is in de winkel altijd te passen met onderkleding aan en na het shoppen je handen te wassen. En de aankoop meteen in de wasmachine te stoppen voordat je ‘m gaat dragen. Dan is er verder weinig aan hand en kun je gewoon zorgeloos blijven shoppen!

Bron: Daily Mail. Beeld: iStock 

 

Het Amerikaanse powerkoppel weet wel de beste locaties te regelen, want het Louvre opent niet zomaar haar deuren! En dat levert prachtige plaatjes op. Beyoncé plaatste op haar eigen social media een voorproefje van het kunststukje.

De wereldberoemde Mona Lisa ziet dat het goed is.

Tenisster Serena Williams is er helemaal weg van!

 

@beyonce y’all did that 🤯that’s what I’m talking about

Een bericht gedeeld door Serena Williams (@serenawilliams) op

 

En Beyoncé plaatste zelf deze korte video (zet, als je op je werk zit, eerst het geluid even uit ;-)). 

 

Een bericht gedeeld door Beyoncé (@beyonce) op

Vanavond en morgen staan JAY-Z en Beyoncé in een uitverkochte Arena voor hun On The Run II World Tour. Gelukkig hebben we de foto's nog!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Tijdens de Nouveau Matinee vertelde fotografe Sacha de Boer bevlogen over haar carrière én de switch die daaraan vooraf ging. Ook onthulde ze wat haar favoriete Nouveau-foto is. Tijdens de shoot van Freek de Jonge en zijn vrouw Hella, legde ze het moment vast.

"Het idee was om een filmscène na te bootsen", steekt Sacha van wal. "En eigenlijk had ik heel de tijd maar één film in gedachten... De beroemde spaghetti-scène uit Lady en de Vagebond. Want Freek is toch gewoon een beetje die Vagebond als je 'm zo ziet?"

"Dus ik had een pak spaghetti gehaald, blijkt Hella helemaal geen koolhydraten te eten. Gelukkig deed ze voor de foto wel alsof."

Humor

Is dit dan Sacha's favoriet? Nee, maar wel een andere foto uit die serie. "Ik vind dit beeld zó humoristisch. Het is uiteindelijk niet in Nouveau geplaatst, maar is wél mijn favoriet."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in