De Franse president Emmanuel Macron en zijn vrouw Brigitte Macron zijn een benijdenswaardig knap duo. Voor de camera’s én daarachter, want ook als ze zich ongezien wanen, oogt het stel nog heel verliefd. Vind de man die je aankijkt zoals de manier waarop Emmanuel naar Brigitte Macron kijkt.

Ze hebben dan ook, voor hun  bruiloft in 2007, heel wat barricades geslecht. Inmiddels zijn ze 23 jaar samen, waarvan 11 getrouwd. Een snelle rekensom leert dat Emmanuel 17 jaar was toen hun affaire begon, terwijl Brigitte toen 42 was.

More content below the advertising

Ze ontmoeten elkaar in 1993 als de jonge Emmanuel op school in een toneelstuk speelt. Lerares Brigitte Lauziere begeleidt de productie en is daarnaast ook leraar Frans. De rest is geschiedenis.

Scroll door de foto's voor een piepjonge Emmanuel en bij Brigitte in de klas.

Brigitte is op dat moment getrouwd en heeft drie kinderen. In een interview met Paris Match onthult ze:

Toen Emmanuel 17 was zei hij tegen mij: “Wat je ook doet, ik ga met jou trouwen'”. Ze houdt de boot in eerste instantie af. “Ik voelde dat hij de man van mijn leven was, maar het kon niet.”

Als de ambitieuze Emmanuel 18 is, verhuist hij naar Parijs, maar hij blijft proberen zijn vroegere lerares het hof te maken “op een ongelooflijke manier, met heel veel geduld,” volgens de huidige presidentsvrouw.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Emmanuel et Brigitte Macron (@emmanueletbrigittemacron) op

Als ze midden 40 is, scheidt ze van haar man en verhuist naar Parijs, Emmanuel achterna. Sindsdien zijn de twee onafscheidelijk. Ze trouwen in 2007 als Emmanuel net 30 is en zij 54.

Onderstaande foto is van hun trouwdag en op het tweede beeld is zelfs een video te zien van het jawoord van de president.

En tja, het leeftijdsverschil. Dat is niet iets dat je kan veranderen natuurlijk, maar het is wel opvallend. Emmanuel Macron is 40 jaar terwijl zijn ega dit jaar 65 kaarsjes uitblies.

Maar age is just a number, want Brigitte is een enorm stijlvolle verschijning die de trend zet wat 50+ betreft. Als je dacht dat korte rokjes niet meer kunnen nadat je Sarah gezien hebt, vergeet het. Brigitte geeft het goede voorbeeld. Met stijl en klasse.

Als Emmanuel voor het presidentschap van Frankrijk campagne voert, zorgt zijn relatie met de oudere Brigitte wel voor wat opgetrokken wenkbrauwen.

Die pareert hij met verve: “Ik verberg haar niet. Ze is in mijn leven, ze is er altijd geweest. Ik ben haar zoveel verschuldigd, want ze heeft me me de mens gemaakt die ik nu ben. En als ik verkozen word, of beter: als wé verkozen worden, dan zal zij er ook zijn.”

En zoveel is ook duidelijk. Het Franse presidentspaar is ongekend populair en tijdens politieke bijeenkomsten en ontmoetingen is Brigitte de gedroomde First Lady van Frankrijk.

We kunnen natuurlijk niet achter de schermen kijken, maar zoals Emmanuel naar zijn Brigitte kijkt, is zoals we allemaal wensen bewonderd te worden.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Un 💋 pour la femme de sa vie 💞 #EmmanuelMacron #BrigitteMacron #Macron #CoupleMacron

Een bericht gedeeld door Emmanuel et Brigitte Macron (@emmanueletbrigittemacron) op

En het zijn de kleine gestes waarin je ziet dat de twee een ijzersterk duo zijn.

Beeld: ANP en Instagram

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Het lijkt nog de dág van gisteren dat we voor het eerst kennismaakten met Katja Schuurman in haar rol van Jessica in Goede Tijden Slechte Tijden. Houd je vast, dat was 1994. Katja was toen 19! Vandaag blaast deze prachtige powervrouw 44 kaarsjes uit. We vroegen haar naar 

Welke reis is je zelf het meest bijgebleven en waarom?

More content below the advertising

Curaçao, omdat mijn moeder daar vandaan komt en we vroeger eens in de paar jaar mijn opa en oma daar opzochten. Andere jaren gingen we naar Frankrijk of Spanje, dus op Curaçao ging er een nieuwe wereld voor me open. Die van bbq-en op het strand, met een jeep crossen langs reuzecactussen en de wilde zee bij Boca Tabla, en uren luieren op de porch.

Op welke plek, voel je je het meest gelukkig?

In de natuur. Het liefst zonnig en ruig. De zee maakt me het meest gelukkig. Een van mijn lievelingslanden is dan ook Costa Rica; brede woeste stranden direct grenzend aan een prachtig regenwoud en dan te paard!

Jij en Freek hebben ook veel mooie reizen en herinneringen samen, stel je zou een print ontwerpen die een herinnering van één van jullie reizen omschrijft, hoe ziet dit eruit en kun je er iets over vertellen?

Als ik de herinneringen van Freek en mij in een print zou vertalen, zou deze stoer zijn met een gevoel van rust. Freek en ik nemen prachtige herinneringen mee van onze reizen – deze zijn avontuurlijk in combinatie met een gevoel van rust en vrijheid.

Dit zou ik ook in de blouse vertalen. Met hem voelt het echt alsof we samen de wereld aan kunnen.

Of een print met lekker eten erop, wie wil dat nou niet!

Wat is het beste kledingadvies wat je van je moeder hebt ontvangen en geef je Sammie ook wellicht mee?

Laat je niet teveel leiden door mode, maar draag wat bij je past en waarin je je fijn en dus sterk en gelukkig voelt.

Katja presenteert vandaag, op haar verjaardag haar eerste kledinglijn: POM by Katja.

Dus dubbel gefeliciteerd!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Een strakke buik betekent niet automatisch dat je goed in je vel zit. Maar het helpt wel. Wij dachten dat we goed bezig waren, maar met deze fitness- en dieetmythes rekenen wij maar al te graag af.

Wil je een strakke buik: Trainen en diëten

Fitness-expert James Stirling zegt dat er geen ‘geheim’ is voor een sixpack, trainen en gezond eten zijn het devies. Zo doe je dat:

More content below the advertising
  • Krachttraining om spieren te kweken die vet verbranden.
  • Je core trainen om je buik en rugspieren te versterken
  • Meer dagelijkse beweging in je dag stoppen (neem de tram, boodschappen met de fiets etc)
  • Zorg ervoor dat je een calorie-arm dieet volgt, zodat je die sixpack ook daadwerkelijk te zien krijgt.

Als je alleen maar lijnt, word je alleen maar een dunnere versie van jezelf. Als je meer spieren wilt kweken, zal je daar toch echt voor moeten trainen.

Mythe 1: Je moet naar de sportschool

Volgens James kan je prima thuis aan je core werken. Je hebt er in principe geen apparatuur voor nodig, behalve een goed yoga-matje. Sit-ups en crunches kun je gewoon thuis doen. Je kunt dat zwaarder maken door een gewicht op je borst vast te houden terwijl je ze doet.

En op YouTube zijn enorm veel video’s te vinden waarin uitgelegd wordt hoe je op een veilige manier de oefeningen doet.

Mythe 2: Je mag geen koolhydraten meer eten

Als je veel traint, zijn koolhydraten belangrijk voor je spieropbouw. Je kan met een gevarieerd eetpatroon net zo veel resultaat boeken als met een koolhydraat-arm dieet.

Als je te weinig koolhydraten eet, voel je je slap, volgens de fitness-expert, en daardoor wordt het een stuk moeilijker om je dieet en trainingsschema vol te houden.

Mythe 3: Je mag geen suiker en alcohol

Het sociale aspect van uit eten gaan, het plezier wat je daaraan beleeft en jezelf af en toe belonen met iets wat je heel erg lekker vindt, ook al zit er suiker in, vindt Steve geen ramp.

Volgens hem ben je eerder geneigd om je trainingsschema en dieet op te geven als je jezelf alles wat je lekker vindt ontzegt, dan wanneer je jezelf af en toe iets gunt. Maar als gewicht verliezen een doel op zich is, zal je dit wel goed in de gaten moeten houden.

Als je doordeweeks gezond en gebalanceerd eet en op zaterdag een keertje lekker los gaat, is dat echt geen probleem. “Dat hoort bij het leven.”

Mythe 4: Cardio is een must als je abs wilt

Je hoeft heus geen uren op de loopband of fiets om je buikspieren te trainen. Het kán wel helpen bij vetverlies, maar overdrijf het niet. Het risico als je net begint, is dat je heel veel gaat cadiotrainen en weinig calorieën eet. Dan ben je binnen no time opgebrand.

Mythe 5: Je moet streven naar een laag vetpercentage

Onzin, zegt Steve. Je kan niet continu vet blijven verliezen. Gezond en gebalanceerd eten is belangrijk. Vet hoort daar ook bij, ook als je strak in je vel wil zitten.

Te weinig vet kan zelfs invloed hebben op je menstruatie. En je vetverdeling is voor iedereen anders. Het is echt belangrijk om te kijken wat bij jou en jouw lichaamsbouw past

Wat help wel? Een vetarm dieet

Zoals eerder gezegd, als je geen vet kwijt raakt, ga je die getrainde spieren nooit zien. Je hoeft daarvoor heus niet superstreng te diëten, maar let wel op wat je eet.

Het belangrijkste is dat je meer calorieën verbrandt dan dat je eet én dat je voldoende gezonde voedingsstoffen binnen krijgt. Er zijn verschillende apps, bijvoorbeeld die van het voedingscentrum, waar je dat op bij kan houden.

Beeld: unsplash. Bron: cosmopolitan.uk

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in