De Franse president Emmanuel Macron en zijn vrouw Brigitte Macron zijn een benijdenswaardig knap duo. Voor de camera’s én daarachter, want ook als ze zich ongezien wanen, oogt het stel nog heel verliefd. Vind de man die je aankijkt zoals de manier waarop Emmanuel naar Brigitte Macron kijkt.

Ze hebben dan ook, voor hun  bruiloft in 2007, heel wat barricades geslecht. Inmiddels zijn ze 23 jaar samen, waarvan 11 getrouwd. Een snelle rekensom leert dat Emmanuel 17 jaar was toen hun affaire begon, terwijl Brigitte toen 42 was.

Article continues after the ad

Ze ontmoeten elkaar in 1993 als de jonge Emmanuel op school in een toneelstuk speelt. Lerares Brigitte Lauziere begeleidt de productie en is daarnaast ook leraar Frans. De rest is geschiedenis.

Scroll door de foto's voor een piepjonge Emmanuel en bij Brigitte in de klas.

Brigitte is op dat moment getrouwd en heeft drie kinderen. In een interview met Paris Match onthult ze:

Toen Emmanuel 17 was zei hij tegen mij: “Wat je ook doet, ik ga met jou trouwen'”. Ze houdt de boot in eerste instantie af. “Ik voelde dat hij de man van mijn leven was, maar het kon niet.”

Als de ambitieuze Emmanuel 18 is, verhuist hij naar Parijs, maar hij blijft proberen zijn vroegere lerares het hof te maken “op een ongelooflijke manier, met heel veel geduld,” volgens de huidige presidentsvrouw.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Emmanuel et Brigitte Macron (@emmanueletbrigittemacron) op

Als ze midden 40 is, scheidt ze van haar man en verhuist naar Parijs, Emmanuel achterna. Sindsdien zijn de twee onafscheidelijk. Ze trouwen in 2007 als Emmanuel net 30 is en zij 54.

Onderstaande foto is van hun trouwdag en op het tweede beeld is zelfs een video te zien van het jawoord van de president.

En tja, het leeftijdsverschil. Dat is niet iets dat je kan veranderen natuurlijk, maar het is wel opvallend. Emmanuel Macron is 40 jaar terwijl zijn ega dit jaar 65 kaarsjes uitblies.

Maar age is just a number, want Brigitte is een enorm stijlvolle verschijning die de trend zet wat 50+ betreft. Als je dacht dat korte rokjes niet meer kunnen nadat je Sarah gezien hebt, vergeet het. Brigitte geeft het goede voorbeeld. Met stijl en klasse.

Als Emmanuel voor het presidentschap van Frankrijk campagne voert, zorgt zijn relatie met de oudere Brigitte wel voor wat opgetrokken wenkbrauwen.

Die pareert hij met verve: “Ik verberg haar niet. Ze is in mijn leven, ze is er altijd geweest. Ik ben haar zoveel verschuldigd, want ze heeft me me de mens gemaakt die ik nu ben. En als ik verkozen word, of beter: als wé verkozen worden, dan zal zij er ook zijn.”

En zoveel is ook duidelijk. Het Franse presidentspaar is ongekend populair en tijdens politieke bijeenkomsten en ontmoetingen is Brigitte de gedroomde First Lady van Frankrijk.

We kunnen natuurlijk niet achter de schermen kijken, maar zoals Emmanuel naar zijn Brigitte kijkt, is zoals we allemaal wensen bewonderd te worden.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Un 💋 pour la femme de sa vie 💞 #EmmanuelMacron #BrigitteMacron #Macron #CoupleMacron

Een bericht gedeeld door Emmanuel et Brigitte Macron (@emmanueletbrigittemacron) op

En het zijn de kleine gestes waarin je ziet dat de twee een ijzersterk duo zijn.

Beeld: ANP en Instagram

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in