Hij zit vol goede voedingsstoffen en met je gewicht zit het echt wel goed als je regelmatig (dagelijks) een banaan eet. Want hij zit vol kalium en magnesium, vezels, vitamine C en B6 en kan om die reden zorgen voor…

  • Een lagere bloeddruk, met dank aan de magnesium en kalium
  • Een gezond hart, dat is een effect van die bloeddruk
  • Sterke botten, opnieuw dankzij kalium (helpt tegen osteoporose) en magnesium
  • Een goede spijsvertering, wat komt door de vezels
  • Een scherpe geest, waar de vitamine B6 dan weer voor zorgt – het kan zelfs je stemming bevorderen bij PMS

Sportmaatje

Maar zit er niet veel suiker in een banaan, horen wij je denken? Nou ja, zo’n 12 gram. Maar dus ook een boel andere bestanddelen die je juist goed doen. Bovendien zorgen de vezels voor een minder snelle suikeropname in het bloed zodat je geen last krijg van een suikerpiek, en erger: een dip. 

En met amper 100 calorieën en weinig vet is het echt de perfecte snack als je je kilo’s in de gaten wilt houden.

Daarnaast zijn bananen je sportvrienden. De koolhydraten zorgen ervoor dat je even lekker door kunt. Bovendien liggen ze licht op de maag, dus zitten ze niet in de weg.

Ná het sporten vullen ze in combinatie met proteïnen (zoals pindakaas – echt: een topcombi) je energie aan én de kalium die je bent kwijtgeraakt in je transpiratie.

Dus: let's go bananas!

Bron: Good Housekeeping

Onze mode-expert Anta Willemars heeft echt een neus voor mooie mode-items. Zij tipt nu de prachtige broches van Cedric Williams en daar zitten echt een paar pracht-exemplaren bij. Wij zien graag een revival van de broches!

Anita: “Cedric Williams is een Amerikaanse designer die in Nederland woont en heel bijzondere juwelen maakt. Vooral de broches maakten op mij veel indruk, zoals deze met een Japanse libelle op tekst uit 1920.” Prijs € 500,-.

Maar er zijn nog een paar kunststukjes te vinden.Zoals deze litho op handgeschreven correspondentie.

Of deze, meer kleurrijke versie:

Pikant

Overigens hebben de broches wel een licht pikante dubbele boodschap. Aan de achterzijde staan foto's van begin 1900 van schaars geklede dames. Dat is dan iets dat jij alleen weet als je de broches draagt ;-).

www.revizionisthistory.com

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Alcohol drinken en nog minder rimpels krijgen ook? Het lijkt een droom, maar het is de werkelijkheid. Vanaf mei dit jaar bestaat het drankje Collagin. Een gin met anti-ageing erin. Ja echt!

De bedenkers, ginmakers Camilla Brown en Liz Beswick, hebben met dit concept een uniek drankje gemaakt.

Pink lady

Perfect om het weekend mee in te luiden toch? De naam: Collagin Pink Rose. Zij omschrijven het als een zoete, maar ook bloemige gin, omdat er rozenbladeren in verwerkt zijn. Maar dat is nog niet alles.

Elf smaakmakers

Deze alcoholische lekkernij bestaat uit verschillende (botanische) ingrediënten: roze grapefruit, koriander, zoethout, vanille, passievrucht, roze peper, kardemom, orris en pure collageen. Een flesje van 50 cl kost zo'n veertig euro en koop je hier

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Bron: DailyMail Beeld: iStock