Nu we eindelijk oud genoeg zijn om het toe te geven en het mee willen geven aan onze kinderen: 12 uitspraken van moeder die nog altijd de spijker op de kop slaan.

1. Sommige vrienden hebben echt een slechte invloed

Herinner je je nog dat jouw moeder een beetje vreemd keek naar die ene ‘beste’ vriendin? Natuurlijk luisterde je niet naar haar, maar mama had wel gelijk.

In de (tiener)jaren leren wij kritischer te kijken naar wie wij om ons heen willen.

2. Die jongeman is jouw tijd niet waard

Op liefdesgebied is het advies van mama het laatste waar je op zit te wachten, maar je kunt er helaas niet omheen: she’s been there. Moeders hebben een zesde zintuig als het gaat om romantiek.

De beste les: kijk hoe hij reageert op afwijzingen. Wanneer iemand niet respectvol met een afwijzing kan omgaan, is hij waarschijnlijk jouw tijd niet waard.

3. Niet iedereen hoeft jouw problemen te weten

Sommige mensen willen je helpen met jouw problemen, sommigen genieten ervan. Daarom is het niet zo handig om het uitgebreid op je Facebookwall te posten.

4. Je krijgt spijt van die piercing
Een navelpiercing in combinatie met een buikpiercing ziet er geweldig uit op je 20e, maar of het er nog zo sierlijk uitziet op je 50e?


5. Je bent wat je eet

Als kind vond je het vreselijk om groente te moeten eten en nu moeten ook jouw kinderen aan tafel blijven zitten totdat het bord leeg is. Bedankt mam, voor het gezonde eetpatroon van jongs af aan.

6. Alleen jij bepaalt je geluk

Als tiener zat je vaak in een ongelukkige situatie en het was natuurlijk nooit jouw schuld. Je eigen perspectief en reactie op situaties, die bepalen uiteindelijk jouw geluk.

7. Kom voor jezelf op

In de volwassen wereld zijn er situaties dat niemand voor je opkomt en dat je jouw eigen behoeftes op de eerste plek zult moeten zetten.

8. Vind iemand die naar je luistert

Geeft hij om jouw mening? In een huwelijk is het belangrijk om een beslissing te nemen waar beide partners mee kunnen leven.

 

9. Geef mensen het voordeel van de twijfel

Hoe vaak wees jouw moeder je erop dat je tegen iedereen in de klas aardig moest doen, ook de kinderen die jij niet zo mocht? 

Mensen die elkaar aanvankelijk niet mogen, kunnen elkaar de kans geven om te groeien tot de personen die uiteindelijk worden. Decennia later zijn ze dan nog steeds bevriend.

10. Pick your battles

De meeste kinderen zijn heethoofdjes: als iemand zijn of haar speelgoed had gebruikt, waren ze niet meer te houden.

Als wij nu nog elke keer boos zouden worden als iets niet op onze manier gaat, dan werden het wel hele lange dagen.

11. Durf de confrontatie aan te gaan

Dan hebben wij het niet over vingers wijzen. Van onze moeders leerden we confrontaties aan te gaan die beginnen met ‘ik’. ‘Jij doet stom’ verandert in ‘Ik voel me verdrietig’. Dankzij mama worden veel ruzies weer opgelost!

12. Geef het wat tijd

Een van de meest irritante uitspraken, maar wel de beste afsluiter. School, werk, relaties: alles komt goed. Geef het wat tijd.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Bewaren

25 september zijn de meeste Nederlanders jarig. Wel zo’n 50.000 mensen. Bijzonder toch? Ken jij ook iemand die morgen jarig is? Wij hebben de perfecte cadeau-suggestie. Het is misschien een goed idee die jarige te attenderen op ‘kadoneren’. Oftewel; een kadoneerlijstje te maken.

Via kadoneren.nl kan je als jarige een donatie vragen voor kankeronderzoek. Je maakt heel gemakkelijk je eigen kadoneerpagina en die link deel je simpelweg met je familie, vrienden en volgers. Zij kunnen dan een donatie doen.

Goed doel

Dus dit jaar hoef je je hoofd niet te breken over wat je wilt hebben, omdat je alles toch al hebt en je hoeft ook niet bang te zijn dat je opgezadeld wordt met een vaas die je niet mooi vindt of een shawl waarvan je bij het uitpakken al weet dat je ‘m nóóóóóit gaat dragen.

In plaats daarvan steun je mensen die alles te verliezen hebben. Want laten we eerlijk zijn, voor kankerpatiënten is het minder vanzelfsprekend dat ze hun verjaardag kunnen vieren. Daar komt bij dat het een nobel gebaar is en je je voorraad karmapunten weer aanvult. Heel win-win!

Dus ben je binnenkort jarig of ken  je iemand die dat is: Ga naar kadoneren.nl en maak je eigen pagina aan.

We wensen je alvast een fijne verjaardag!

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Dit jaarlijkse Amerikaanse televisiefestijn was weer een ode aan ageless vrouwen met veel veertigplussers op de rode loper. En stralen deden ze… En winnen trouwens ook! Hier zie je de mooiste jurken, beste reactie, quote van de avonden hét moment waar iedereen het nu nog over heeft.

De quote van Thandie Newton (45)

Thandie is half Zimbabwaans en half Engels. Je kent haar misschien nog als het liefje van Tom Cruise in Mission Impossible III en ze had ook een rol naast Will Smith in The Persuit of Happyness.

Deze moeder van drie (!) kreeg een Emmy voor haar rol in Westworld als Best Supporting Actress. Ze straalde in haar creatie van Brandon Maxwell en had dé uitspraak van de avond: “I don’t even believe in God, but I’m going to thank her tonight.”

De jurk van Penélope Cruz (44)

Va Va Voom! Genomineerde Penélope Cruz stal de show in deze prachtige Chanel. Ze werd genomineerd voor haar rol van Donatella Versace in The Assassination of Gianni Versace.

De serie won wel de Emmy voor Best outstanding limited series, maar de inividuele award ging aan Cruz' voorbij. 

De reactie van Regina King (47)

Zo mooi! Één van de hoofdprijzen; die voor beste leading actrice in een limited serie, ging naar Regina King voor haar rol in het prachtige Seven Seconds. Naast Sandra Bullock speelde zij de norse agente in Miss Congeniality 2, daar ken je haar misschien nog van.

Bij de Emmy’s straalde ze in haar jurk van Christian Sitiano en haar reactie op het moment dat ze hoort dat ze gewonnen heeft, is GOUD.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Stephanie Lipscomb (@stephanielip1209) op

De jurk van Allison Janney (58!)

Nog een hoogtepuntje was de prachtige jurk van Oscarwinnares Allison Janney (58). Haar jurk van Prabal Gurung was een echte eyecatcher.

Hét moment van 2018

Maar Glenn Weiss zorgde voor het mooiste moment van de avond. Hij greep zijn acceptance speech voor best director aan voor de vraag der vragen:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nnamso Namzy (@namzydman) op

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in