Nu we eindelijk oud genoeg zijn om het toe te geven en het mee willen geven aan onze kinderen: 12 uitspraken van moeder die nog altijd de spijker op de kop slaan.

1. Sommige vrienden hebben echt een slechte invloed

More content below the advertising

Herinner je je nog dat jouw moeder een beetje vreemd keek naar die ene ‘beste’ vriendin? Natuurlijk luisterde je niet naar haar, maar mama had wel gelijk.

In de (tiener)jaren leren wij kritischer te kijken naar wie wij om ons heen willen.

2. Die jongeman is jouw tijd niet waard

Op liefdesgebied is het advies van mama het laatste waar je op zit te wachten, maar je kunt er helaas niet omheen: she’s been there. Moeders hebben een zesde zintuig als het gaat om romantiek.

De beste les: kijk hoe hij reageert op afwijzingen. Wanneer iemand niet respectvol met een afwijzing kan omgaan, is hij waarschijnlijk jouw tijd niet waard.

3. Niet iedereen hoeft jouw problemen te weten

Sommige mensen willen je helpen met jouw problemen, sommigen genieten ervan. Daarom is het niet zo handig om het uitgebreid op je Facebookwall te posten.

4. Je krijgt spijt van die piercing
Een navelpiercing in combinatie met een buikpiercing ziet er geweldig uit op je 20e, maar of het er nog zo sierlijk uitziet op je 50e?


5. Je bent wat je eet

Als kind vond je het vreselijk om groente te moeten eten en nu moeten ook jouw kinderen aan tafel blijven zitten totdat het bord leeg is. Bedankt mam, voor het gezonde eetpatroon van jongs af aan.

6. Alleen jij bepaalt je geluk

Als tiener zat je vaak in een ongelukkige situatie en het was natuurlijk nooit jouw schuld. Je eigen perspectief en reactie op situaties, die bepalen uiteindelijk jouw geluk.

7. Kom voor jezelf op

In de volwassen wereld zijn er situaties dat niemand voor je opkomt en dat je jouw eigen behoeftes op de eerste plek zult moeten zetten.

8. Vind iemand die naar je luistert

Geeft hij om jouw mening? In een huwelijk is het belangrijk om een beslissing te nemen waar beide partners mee kunnen leven.

 

9. Geef mensen het voordeel van de twijfel

Hoe vaak wees jouw moeder je erop dat je tegen iedereen in de klas aardig moest doen, ook de kinderen die jij niet zo mocht? 

Mensen die elkaar aanvankelijk niet mogen, kunnen elkaar de kans geven om te groeien tot de personen die uiteindelijk worden. Decennia later zijn ze dan nog steeds bevriend.

10. Pick your battles

De meeste kinderen zijn heethoofdjes: als iemand zijn of haar speelgoed had gebruikt, waren ze niet meer te houden.

Als wij nu nog elke keer boos zouden worden als iets niet op onze manier gaat, dan werden het wel hele lange dagen.

11. Durf de confrontatie aan te gaan

Dan hebben wij het niet over vingers wijzen. Van onze moeders leerden we confrontaties aan te gaan die beginnen met ‘ik’. ‘Jij doet stom’ verandert in ‘Ik voel me verdrietig’. Dankzij mama worden veel ruzies weer opgelost!

12. Geef het wat tijd

Een van de meest irritante uitspraken, maar wel de beste afsluiter. School, werk, relaties: alles komt goed. Geef het wat tijd.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Bewaren

Chantal Janzen wordt vandaag 40, dat vinden wij van Nouveau die stijlvolle 40+ vrouwen omarmen natuurlijk alleen maar topnieuws. Vriend Leco van Zadelhoff feliciteerde haar vanochtend al op ludieke wijze:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lieve @chantaljanzen.official .... van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!!! #loveyoutothemoonandback

Een bericht gedeeld door Leco van Zadelhoff (@lecolook) op

Nou, zo ziet deze stralende veertiger er voorlopig nog niet uit. Gefeliciteerd Chantal!

More content below the advertising

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

 

De Amerikaanse actrice en vrijheidsstrijder Cicely Tyson siert met haar 94 jaar de cover van het Amerikaanse tijdschrift TIME.

Cicely staat op één van de twee covers van de nieuwste Optimists-editie van het tijdschrift. Ze is gekleed in een jurk van Michael Couture en draagt oorbellen van James de Givenchy voor Taffin. Haar en make-up zijn verzorgd door Armond Hambrick. De gasthoofdredacteur vindt Cicely Tyson het toonbeeld van optimisme.

More content below the advertising

De actrice en vrijheidsstrijder praat openlijk over haar acteercarrière van meer dan zes decennia, zo meldt The Charleston Chronicle. Ze maakte haar filmdebuut in Carib Gold in 1956. Haar meest recente rol is die van de moeder van Annalise Keating in de ABC-serie How to get away with Murder.

Carrière als platform
"Toen ik de beslissing nam om mijn carrière als platform te gebruiken, om te proberen een deuk te slaan in sommige onrechtvaardigheden die ik heb gezien en meegemaakt in het leven, zei ik dat als ik slechts één persoon, één persoon bereik, ik dan gelukkig zal zijn,” zo vertelt Cicely aan TIME.

“Er is geen dag - ik ben dankbaar om dat te zeggen - dat ik, wanneer ik de deur uitga, niemand tegen het lijf loop die zegt ‘Ik kan u niet vertellen wat u voor mij hebt gedaan. U heeft mijn leven veranderd',” zo laat de actrice weten. “Het was een bevestiging voor mij dat ik op de goede weg was en op de goede weg bleef."

Cicely is geëerd tijdens een Kennedy Center Honors-gala en ontving van voormalig president Barack Obama de Presidentiële Medaille van Vrijheid. De actrice heeft vooralsnog geen plannen om met pensioen te gaan.

Optimisme
In overeenstemming met het thema optimisme van het tijdschrift, zei ze: "Kijk naar de wereld van vandaag, je kunt maar beter een optimist zijn."

De actrice meent dat je ‘geloof, vertrouwen en begrip moet hebben om te overleven’. “En weet dat je niet verslagen zult worden als je echt positief denkt, over jezelf en het leven dat je hebt gekozen om te leven."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

How does an #artist keep her ­creative vision alive? It’s a concern not just for painters and poets who have been at work for decades; an artist’s vision can be tested at any point in life. For the nine people photographed in the Artists at Every Age portfolio—­from 18-year-old poet @kinsalehues to 94-year-old actor #CicelyTyson—what keeps them at work is the possibility of connecting with others. Photographer Djeneba Aduayom wanted to capture the essence of each artist and their relationship to art. “It was about looking through the lens and seeing who they were,” Aduayom tells TIME. Cicely Tyson, the celebrated actor who appears on one of two covers for this week's Optimists issue, speaks to TIME about her storied career, optimism and how her #art has affected others. Read more at the link in bio. Photograph by @djenebaaduayom for TIME

Een bericht gedeeld door TIME (@time) op

Bron: Instagram TIME

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in