Floral design met 100% biologische bloemen!

Duurzaamheid is iets waar de hele Nederlandse bloemenbranche druk mee bezig en de kwekers veel in investeren. Zo komen er steeds meer biologische geteelde bloemen op de markt en dat was voor online bloemist bloomon de reden om een bio-bos in het assortiment op te nemen, voor wie iemand een uiterst verantwoord bloemetje wil bezorgen.  

Het betreft een gemengd boeket van 100% biologische bloemen en hij is beschikbaar in heel Nederland en België. De Bio-bos is vanaf 18 juni tot eind september, of zolang de bloemen beschikbaar zijn, verkrijgbaar in gelimiteerde oplage. "Onze ambitie is om structurele stappen te zetten op het gebied van duurzaamheid en hiermee ook de rest van de bloemensector te inspireren", aldus Joris van der Els, Chief Sustainability Officer bij bloomon. "De Bio-bos is een belangrijke eerste stap in die ambitie op het gebied van het verminderen van gebruik van bestrijdingsmiddelen. We zijn trots dat we dit als eerste landelijke speler kunnen doen, zeker als je bedenkt dat minder dan 0,1% van alle bloementeelt in Nederland biologisch is. Wij hopen dat het aanbod van biologische bloemen de komende jaren zal toenemen. Dat is goed voor natuur, dier, mens en milieu."

Article continues after the ad

De allereerste Bio-bos zomereditie is gevuld met vrolijke bloemen in blauwe, gele en lichtroze tinten - met de pioenroos als grote seizoensfavoriet. Korenbloemen van verschillende hoogtes zorgen voor een speels effect. Omdat biologische bloemen doorgaans iets korter zijn, is het boeket speciaal ontworpen voor een niet al te grote vaas.

De komende maanden volgen er nog twee designs: een nazomer- en een herfsteditie. Van elke editie is een beperkte oplage van tussen de 250 en 500 stuks per week beschikbaar. bloomon houdt de bos tijdens de productie en het vervoer bewust strikt gescheiden van de reguliere boeketten, om eventuele besmetting en vermenging te voorkomen. De bio-bos wordt verpakt in een box van 100% gerecycled karton verpakt, dus aan alles is gedacht, zelfs aan bio-based bloemenvoeding in een biologisch afbreekbare verpakking.

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in