De Griekse arts Hippocrates zei het ruim 2000 jaar geleden al: wandelen is het beste medicijn. Van gewicht tot geheugen en van hart tot humeur.

Vijf redenen om vanaf nu regelmatig de wandelschoenen aan te trekken.

Goed voor je lijf
Voor je lichaam is wandelen zo ongeveer de beste workout. Door te wandelen versterk je spieren en botten en dat vermindert de kans op botontkalking. Wandelen helpt ook je kraakbeen op te bouwen, waardoor je soepeler kunt (blijven) bewegen. Elke dag dertig minuten wandelen verlaagt je bloeddruk en je cholesterol. Ook blijkt uit diverse onderzoeken dat je door te wandelen de kans op hartaandoeningen met 9,3 procent vermindert. Voor beginners is langzaam opbouwen aan te raden. Ga aan de slag: op verschillende websites vind je trainingsschema’s.

Goed voor je geest
Wandelen is een bewezen medicijn tegen stress en depressieve gevoelens. Angstoornissen nemen zelfs met ongeveer de helft af. Ook vermindert de kans op Alzheimer met 20 tot 50 procent door met vast regelmaat een stevige wandeling te maken. Kortom: wandelaars zijn opgewekter én hun geheugen functioneert beter. En last but not least: wie wandelt slaapt beter. Je valt makkelijker in slaap én je slaapt dieper, waardoor je beter uitgerust wakker wordt.

Goed voor je creativiteit
Alle grote denkers waren fan van wandelen. Zo zei Albert Einstein al dat ‘je benen de wielen van je creativiteit’ zijn. En filosoof Friedrich Nietzsche stelde dat ‘alle grote denkbeelden tijdens het wandelen ontstaan’. Het verband tussen wandelen en creativiteit is ook wetenschappelijk bewezen. Zo bleek in 2010 uit een onderzoek van de Universiteit van Illinois. Drie keer per week 40 minuten wandelen in een rustig tempo verbetert de verbindingen tussen belangrijke hersendelen.

Lees ook: Claudia's blog: 7 Levens-reddende dingen die je leert van wandelen

Goed voor je seksleven
Een ander wetenschappelijk bewezen effect van regelmatig wandelen is dat het je seksleven kan verbeteren. Door (licht) te sporten maakt je lichaam allerlei hormonen aan. Voor je libido zijn dat natuurlijk testosteron bij mannen en oestrogeen bij vrouwen. Daarnaast wordt je algehele doorbloeding beter door te sporten (dus ook die in de geslachtsorganen). Met een flinke stoeipartij tussen de lakens verbrand je trouwens minimaal net zoveel calorieën als tijdens een uurtje wandelen.

Goed voor je portemonnee
Tot slot is wandelen een stuk voordeliger dan een abonnement op de sportschool. Sterker nog: wandelen kost niets. Qua outfit kun je het zo professioneel aanpakken als je wilt, maar je kunt ook gewoon iets uit de kast trekken dat comfortabel zit. Het enig dat je echt wel nodig hebt is een paar stevige wandelschoenen. Die kun je ook online prima aanschaffen.

Zin om er lekker op uit te gaan? De leukste wandelroutes, wandelkleding en tips vind je via Startpagina.

 

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!