Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Trendy afkoelen? Dat doe je met Bubble Tea!

Vrolijk drankje met parels onderin. Bij warm weer moet je voldoende drinken, roepen ze altijd. Water is natuurlijk het verstandigst, maar voor als je eens wat anders wilt is er Bubble Tea, mateloos populair in het verre oosten en met name in Taiwan, dat het in 1980 zo'n beetje uitvond. De bubbels...

Trendy afkoelen? Dat doe je met Bubble Tea!

Vrolijk drankje met parels onderin.

Bij warm weer moet je voldoende drinken, roepen ze altijd. Water is natuurlijk het verstandigst, maar voor als je eens wat anders wilt is er Bubble Tea, mateloos populair in het verre oosten en met name in Taiwan, dat het in 1980 zo'n beetje uitvond.

De bubbels in kwestie verwijzen naar het schuim dat bovenop ontstaat, al denken de meeste mensen dat het genoemd is naar de tapiocaballetjes onderin. Die worden ook wel 'boba' genoemd en kun je bij de meeste toko's kopen. Je weekt en  kookt ze volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Intussen zet je sterke zwarte thee die je (als je daarvoor het geduld kunt opbrengen) laat afkoelen en naar smaak mengt met gecondenseerde melk of sojadrank. Hou je van extra schuimig, dan biedt de blender uitkomst.  

Vul een glas voor een kwart met de bubbels, voeg wat ijsblokjes toe en dan het thee-met-melk-mengsel. Wil je meer smaak, dan kun je er ook nog een scheutje vruchtensiroop indoen. Even goed roeren. Je kunt het koud, lauw en warm drinken, op de bubbels kun je lekker kauwen, een beetje zoals op winegums.

Dit basisrecept kun je variëren met sterke groene thee en gepureerd fruit, maar ook met matcha. Wat betreft de tapiocaballetjes: daarvoor zijn tegenwoordig ook alternatieven van een soort pudding of aloë vera.

Foto's (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in