Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Stad, natuur en meer: op naar Sheffield

Voor wie nog in de markt is voor een leuke citytrip mét groen. Nog op zoek naar een originele vakantiebestemming? Heb je al eens aan historisch Sheffield gedacht, zo'n vier uur ten noorden van Londen? Ze noemen Sheffield in het VK niet voor niets The Outdoor City. Het is prachtig daar in Zuid-Yor...

Stad, natuur en meer: op naar Sheffield

Voor wie nog in de markt is voor een leuke citytrip mét groen.

Nog op zoek naar een originele vakantiebestemming? Heb je al eens aan historisch Sheffield gedacht, zo'n vier uur ten noorden van Londen?

Ze noemen Sheffield in het VK niet voor niets The Outdoor City. Het is prachtig daar in Zuid-Yorkshire. Voor een minitrip of een langere vakantie.

Wat je zoal kunt doen in Sheffield, wel een lekker originele bestemming? Nou, de stad heeft een eeuwenoude geschiedenis als een van Engelands grootste industriële steden, omvat een prachtig nationaal park (Peak District) en je kunt er ook heerlijk shoppen en uit eten. Goed voor mensen die houden van cultuur en natuur.

Je kunt er eindeloos wandelen op allerlei prachtige routes: de Sheffield Round Walk voert je in 25 kilometer van het stadscentrum naar de landelijke rand van de stad. Die route kun je ook in deeltjes van 5 à 6 kilometer lopen, zodat je elke dag weer iets nieuws ziet. Of je pakt de auto of trein naar het Peak District, het oudste nationale park van Engeland.

In het centrum is Kommune een tip, een plek waar verschillende chefs van uiteenlopende nationaliteiten geweldig staan te koken. Of je gaat voor een beroemde Sunday Roast of een curry, want je bent tóch in Groot-Brittannië. O, en Sheffield heeft ook een enorme foodhal, The Cutlery Works. Opties te over.

Sheffield mag wat ons betreft op de lijst, zeker als we de plaatjes zo zien.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in