© Vincent van den Hoogen
© Vincent van den Hoogen

Eerstvolgende citytrip: Athene!

Nederlandse en Vlaamse stedentrippers hebben gesproken: op Time To Momo kozen ze hun favoriete wijk. En dat is Psiri in Athene geworden.

De wijk kreeg het meeste stemmen op de shortlist van twintig kandidaten. Op de tweede plaats is 'L'Eixample in Valencia geëindigd, op de derde plek staat Cais do Sodre in Lissabon. Ook Rotterdam haalde de Top 10, met Katendrecht, net als Antwerpen met 't Eilandje - over die laatste twee lees je binnenkort alles op Nouveau.

Article continues after the ad

Psiri wordt geroemd om de sfeer, de mix tussen oud en nieuw, de veelzijdigheid (van vintage en kunst tot leuke koffietentjes) en de creativiteit die overal terug te vinden is. Je vindt er veel kleine winkels en restaurants, het is een leuke plek om te ontspannen en lekker te eten.

"Psiri is dé wijk voor streetart-liefhebbers, fans van terrasjes en vintage lovers.' vertelt Marleen Veldhorst, sinds 2017 time to momo-local in Athene. 'De laatste jaren heeft de wijk een gigantische metamorfose ondergaan: van industrie- en arbeiderswijk naar de hipste hotspot van Athene."

"Van een plek die bevolkt werd door criminelen, bendes en ander gespuis is Psiri veranderd in de hipste wijk van Athene. Je vindt er winkeltjes met handgemaakte spullen, vintageshops, kunstenaars en werkplaatsen van traditionele ambachtslieden als de koperslager en de stoelenmatter. Verder stikt de wijk van de koffietentjes, cafés en restaurants en komen liefhebbers van streetart er zeker aan hun trekken."

Time To Momo is een platform voor stedentrips dat zich richt op het ontdekken van lokale, authentieke adressen, weg van de toeristenmassa, gevonden en getipt door locals.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in