Limone Sul Garda in Noord-Italië
Limone Sul Garda in Noord-Italië

Ga je boeken of blijf je nog even hier?

Het reisadvies voor zeven Europese landen verandert vandaag van oranje naar geel. Het gaat om Duitsland, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Slowakije en Tsjechië.

Article continues after the ad

Reizigers naar 'gele' landen hoeven bij terugkomst in Nederland geen negatieve test meer te laten zien. Ook hoeven ze niet in quarantaine. Check altijd voor je boekt de meest recente stand van zaken op Nederland Wereldwijd.

Ierland

De zeven landen komen op de lijst waarvoor code geel al langer geldt. In Europa gaat het dan om Bulgarije, Finland, Hongarije, Ierland, IJsland, Malta, Portugal en Roemenië. Ook een aantal eilanden staat op de lijst, zoals de Balearen en de Canarische eilanden, die onder Spanje vallen.

Het ministerie wijst erop dat de landen zelf nog wel inreisbeperkingen kunnen instellen voor mensen uit het buitenland. Dan kan het bijvoorbeeld gaan om een negatieve test of om de verplichting om na aankomst in quarantaine te gaan. Dat staat, land voor land opgesomd, in de lijst met reisadviezen van het ministerie. Ook moet je er rekening mee houden dat de situatie tijdens je vakantie weer kan veranderen. Helemaal zorgeloos reizen is het dus nog niet, maar toch: er kan weer wat meer.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in