Harrods, Fortnum's en Liberty, here we come!

Wat een luxe, in één keer van Amsterdam naar Londen kunnen treinen: het is bijna zover! Nu is er nog een grenscontrole in Brussel-Zuid, maar vanaf 30 april 2020 rijdt de Eurostar rechtstreeks van Amsterdam via Rotterdam naar de Britse hoofdstad. Beenruimte alom, koffie erbij, de tijd vliegt vast om. 

De treinreis van Amsterdam naar Londen gaat een uur korter duren door het wegvallen van de grenscontrole in Brussel. Hierdoor doet een treinreiziger ongeveer vier uur in plaats van vijf uur over de reis. Reizigers die in Rotterdam instappen, doen 3,5 uur over hun ritje naar Londen. Vanaf februari worden tickets vanaf 40 euro voor een enkele reis aangeboden.

De roep om een snellere verbinding naar Londen is in de afgelopen jaren toegenomen, omdat er in de maatschappij steeds meer discussie is over de milieu-effecten van vliegreizen. Volgens de NS ligt de CO2-uitstoot van een treinreis tussen Amsterdam en Londen per passagier 80 procent lager dan bij een vliegreis.

Article continues after the ad

"Brexit of niet, Londen komt vanaf 30 april toch dichterbij. Treinreizigers reizen met Eurostar straks in vier uur van centrum Amsterdam naar hartje Londen. Het succes van de bestemmingen Brussel en Parijs bewijst het al en daar komt vandaag Londen bij: de duurzame trein heeft de toekomst en brengt Europeanen bij elkaar", aldus NS-topman Roger van Boxtel.

Foto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in