Het buitenland dichtbij: een citytrip met een verrassing!

Behoefte aan even verandering van omgeving? Antwerpen is niet alleen heel makkelijk en snel vanuit Nederland te bereiken, de stad heeft ook meer te bieden dan de Meir (niets ten nadele van dit shoppingwalhalla).

Om je op weg te helpen is er een nieuw inspiratieplatform met coronaproof activiteiten die regelmatig worden geüpdatet: Antwerpen Straalt. Hou je meer van verrassingen?

Article continues after the ad

Boek dan een actieve of minder actieve verrassingsdag vol onverwachte activiteiten via het gloednieuwe Antwerp Unplugged. Hiermee lanceert de stad een uniek én limited edition verrassingsconcept. Nouveau zet alvast een aantal van onze favoriete hidden gems en hotspots op een rij. 

Voor shopping queens

Als modestad bij uitstek, vind je in Antwerpen naast de wereldberoemde winkelstraat De Meir ook nog zes andere leuke shoppingwijken op wandelafstand.

Elke wijk heeft zijn eigen sfeer en troeven: van exclusieve boetieks in Quartier Latin en pop-ups in Wilde Zee tot hippe conceptstores op ’t Zuid. Ook vestigen steeds meer jonge ontwerpers en duurzame winkeltjes zich in het hippe Antwerpen.

Voor fijnproevers

Proosten op een geslaagde dag doe je bij een van de sfeervolle Antwerpse zomerbars. Vlei je neer in een strandstoel en geniet. Ga je liever voor een gezellig diner met alles erop en eraan? Ook dan zit je goed in Antwerpen. De meeste restaurants vind je in de buurt van historische centrum, Het Zuid en Het Eilandje.

Heb je zin om je smaakpapillen te verrassen met wereldse gerechten? Dan is Antwerpen Noord met zijn multiculturele invloeden dé plek voor jou.

Voor waterlovers

Op zoek naar afkoeling bij zomerse temperaturen? In het Boekenbergpark in Deurne vind je een ecologische zwemvijver die volledig gezuiverd wordt door planten.

Zit je liever op de oever? Dan relax je op het strand van Sint-Anneke met een uniek panorama op de stad. Zwemmen in de Schelde is niet toegestaan maar je kunt er wel genieten van een hapje en een drankje. Ook op de vernieuwde Scheldekaaien is het heerlijk vertoeven aan het water.

Voor ontdekkers

Voor fotografen en Instagrammers heeft Antwerpen heel wat leuke plekjes. Het ene wat meer verborgen dan het andere. Een van de meest gefotografeerde plaatsen van Antwerpen is ongetwijfeld de Vlaeykensgang, een prachtige steeg uit de 16e eeuw.

Toch blijft het een verborgen parel, verscholen achter het poortje aan de Oude Koornmarkt 16. Voor degene die van kleur houden zijn is er veel streetart op diverse locaties en in verschillende wijken van de stad te vinden. Kortom, in Antwerpen barst het van fotogenieke plekken, dus hou vooral je ogen goed open en ga op pad.

Voor opschieters

Wil je zoveel mogelijk van Antwerpen ontdekken in een korte tijd? Dan zijn de thematische fietsroutes in de stad ideaal. Met de Easy-going route fiets je langs verschillende bezienswaardigheden, mooie panorama's en culturele hoogtepunten.

De Urban Jungle route zorgt voor wat meer uitdaging en voert je over kasseien naar de Antwerpse haven terwijl je onderweg unieke streetart en architectuur kunt bewonderen. De Bollekesroute ten slotte start bij brouwerij de De Koninck, de thuishaven van 'het bolleke', en combineert moeiteloos Antwerpse blikvangers met ontspannen drinkstops.

Voor avonturiers

Denk je dat je de stad al kent, dan heeft die nog een verrassing voor je in petto: de nieuwe verrassingsbox Antwerp Unplugged, beschikbaar van 17 juli tot en met 15 september. Via Antwerp Unplugged selecteer je de dag van je verrassingsbezoek en Antwerpen doet de rest.

Het verrassingspakket kost 49,50 euro per persoon en je hebt de keuze tussen een actief en een minder actief arrangement. Opgelet: elke dag is er één type arrangement beschikbaar voor 20 deelnemers. Wees er dus snel bij. Wie een verrassingspakket boekt, krijgt een volledig geplande dag met twee activiteiten, een lunch, picknick of een licht diner én een leuke afsluiter zoals een aperitief of een ijsje.

Foto's (c) Visit Antwerpen, iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in