Het is altijd wel ergens Happy Hour, toch?

Het vak van een zelfrespecterend liquid coach bestaat uit een druppel linksdraaiend angostura-bitter hier en een millilitertje op rozenhout gerijpte whisky daar – het is een fabuleus verfijnd vak.

Maar ook als je thuis niet beschikt over al die ingrediënten, valt er best een smakelijke cocktail te mixen om in stijl het weekend mee in te gaan. Daarom 5 simpele quarantini's, te beginnen bij….

Whisky Highball

Article continues after the ad

Mix 2 delen whisky op 1 deel van je favoriete siroop (gember, citroen of munt, Belvoir (onder andere bij AH) heeft aardig wat keuze), aanvullen met bruiswater en ijsblokjes. Nog simpeler? Twee delen whisky op één deel ginger ale is ook al verrukkelijk. 

Espresso Martini

Onbetwist de cocktail van het jaar en opvallend eenvoudig te maken: meng 2 shotglaasjes koude espresso (of loeisterke oploskoffie) met 2 shotjes vodka en twee druppels vanille-extract en shake met een paar ijsblokjes voor je 'm in een glas zeeft. Experimenteer naar hartenlust: basterdsuiker, karamelsiroop en slagroom doen het allemaal erg goed in deze cocktail.  

Pisco Sour

Shake 50 ml Pisco (zoete, gedestilleerde wijn, te koop bij de slijterij) met 35 ml vers limoensap, 15 ml suikersiroop en 35 ml eiwit met ijs. Zeef in een glas, met een snufje kaneel.

Screwdriver

Meng 35 ml vodka met 100 ml sinaasappelsap en ijsblokjes, garneren met een schijfje sinaasappel als je all the way wilt gaan. Variatie: shaken met ijs, wat veenbessap en rozemarijn en in een glas zeven (zie openingsfoto voor een voorbeeld).

Tequila Sunrise

Meng 45 ml tequila met 90 ml sinaasappelsap en voeg op het laatst grenadine toe. Even wachten op het laagjeseffect en proost!

Foto's (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in