Patricia Riekel en haar hondje Emil
Patricia Riekel en haar hondje Emil

Elegante inspiratie voor de kerstbrunch.

Patricia Riekel, journalist en voormalig hoofdredacteur van Bunte, is dol op kerst en zou het normaal gesproken als gastvrouw van een groot gezelschap vieren in haar huis aan het meer van Starnberg.

"Een goede gastvrouw is als een regisseur,'" zegt ze. "Je bouwt een podium waarop iedereen thuis is en elke gast het gevoel heeft de hoofdrol te spelen.

Article continues after the ad

Mijn advies voor een geslaagde avond is niets aan het toeval over te laten, houden van een goede voorbereiding en beschikken over een beetje tact en gevoel voor je gasten."

Omdat kerst dit jaar ook in Duitsland in zeer kleine kring wordt gevierd besloot Patricia van het kerst decor wat extra's te maken. Ze hield het natuurlijk met dennentakken, hortensia en eucalyptus en combineerde het natuurlijke groen met zilver, mauve en violet.

"Ik was niet in de stemming voor een uitbundige, klassieke kerst," zegt ze. "Maar ik vind wel dat je het leven moet vieren, vandaag deze iets meer ingetogen versie. Alleen al om te laten zien dat dat virus ons er niet onder krijgt."

Al het moois wat je hier ziet is verkrijgbaar op westwingnow.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in