Last van stress, wie heeft het niet? Yoga helpt, mediteren ook. Maar er is een bewezen andere razendsnelle manier om te je stress te verminderen: heel even in een boek lezen...

Stress is het keyword in onze moderne maatschappij. Bijna iedereen heeft er last van en om die reden is de kunst van het ontstressen big business geworden. Terwijl uit recent gedaan onderzoek op de universiteit van Sussex in Engeland is gebleken dat er een heel effectieve, makkelijke en goedkope oplossing is: gewoon thuis op de bank, met een boekje. Slecht zes minuten lezen blijkt het stressniveau namelijk al te verlagen met 68%!

Six minute stories
Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid heeft daar iets leuk op bedacht: een speciaal ontwikkelde reeks van acht miniboekjes die je in zes minuten uitleest. Geschreven door niet de minste schrijvers, onder meer Hanna Bervoets, James Worthy, Lize Spit en Ernest van der Kwast. Die boekjes kun je overal vinden: in de trein bijvoorbeeld, of in een koffietentje. Heerlijk toch: nog hyper van werk de trein instappen, boekje vinden, lezen en achterlaten, en lekker relaxed thuiskomen. Alwaar je voor de totale ontspanning verder kunt in je eigen boek...

Afgelopen woensdag werd ze 52 jaar, vandaag krijgt ze tijdens de Amerikaanse Billboard Music Awards de Icon Award uitgereikt.

De Icon Award is een beloning voor de lifetime invloed die een artiest heeft gehad op de muziekindustrie. Voorgangers van Janet waren onder anderen Stevie Wonder, Prince, Celine Dion en Cher. De zangeres, die afgelopen jaar nog een kind kreeg en inmiddels is gescheiden van de vader van haar kind, treedt vanavond voor het eerst sinds negen jaar weer live op tv op. 'Can't wait!' zei ze daarover.

 

Beeld: Getty Images
 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Het blijft schrikken als je telefoon vol onder water valt. Met met deze lifehack overleeft-ie het vrij eenvoudig.

De nieuwste modellen kunnen wel tegen een plons, maar voor iedereen die geen waterproof mobiele telefoon heeft - en vanaf nu weer volop aan of op het water gaat fotograferen, is het volgende product een perfecte lifesaver: silicagel. Die kleine zakjes die in je nieuw gekochte tas of schoenen zitten en je doorgaans meteen achteloos weggooit. Niet meer doen! Want:

Doe de telefoon samen met vijf silicagelzakjes in een afsluitbaar plastic zakje en laat ze een nachtje bij elkaar liggen. De volgende dag is je telefoon weer helemaal de oude!

 

Bron: Libelle tv. Beeld: iStock

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!