Last van stress, wie heeft het niet? Yoga helpt, mediteren ook. Maar er is een bewezen andere razendsnelle manier om te je stress te verminderen: heel even in een boek lezen...

Stress is het keyword in onze moderne maatschappij. Bijna iedereen heeft er last van en om die reden is de kunst van het ontstressen big business geworden. Terwijl uit recent gedaan onderzoek op de universiteit van Sussex in Engeland is gebleken dat er een heel effectieve, makkelijke en goedkope oplossing is: gewoon thuis op de bank, met een boekje. Slecht zes minuten lezen blijkt het stressniveau namelijk al te verlagen met 68%!

Six minute stories
Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid heeft daar iets leuk op bedacht: een speciaal ontwikkelde reeks van acht miniboekjes die je in zes minuten uitleest. Geschreven door niet de minste schrijvers, onder meer Hanna Bervoets, James Worthy, Lize Spit en Ernest van der Kwast. Die boekjes kun je overal vinden: in de trein bijvoorbeeld, of in een koffietentje. Heerlijk toch: nog hyper van werk de trein instappen, boekje vinden, lezen en achterlaten, en lekker relaxed thuiskomen. Alwaar je voor de totale ontspanning verder kunt in je eigen boek...

Het internet helpt mee om dit verliefde stelletje te vinden. Een fotograaf legde het bijzondere (en prachtige) moment vast, maar kon ze daarna niet meer vinden.

Matthew Dippel was natuurfoto’s aan het schieten in bij Taft Point in het Yosemite National Park in Californië, toen het koppel ineens in beeld kwam. Toen de man op één knie ging zitten, bedacht de fotograaf zich niet en legde het bijzondere moment vast.

"Er werd daarna veel geknuffeld en gekust, dus ik neem aan dat ze 'ja' heeft gezegd," zei hij tegen CNN die het verhaal ook oppikte.

Hij rende naar de plek waar hij het stel gezien had (ongeveer twee minuten), maar de twee waren al verdwenen. Ook andere bezoekers van het park hebben zie niet meer gezien. Dus schakelde Matthew Twitter in met deze oproep:

Inmiddels is het bericht meer dan 100.000 gedeeld, maar het verliefde setje heeft zich nog niet gemeld. Toch jammer, van zo’n prachtplaatje!

Bron: NU.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Het was heerlijk zonnig afgelopen weken, maar de herfst dient zich nu toch echt aan. We kunnen onze warme kleren weer tevoorschijn halen. Maar om nou te zeggen dat die fris en fruitig ruiken... nou nee.

Dan maar alles wassen? Dat is gelukkig niet nodig. Die muffe geur haal je er in mum van tijd uit. En je raadt nooit waarmee. 

Daar proosten we op

Geloof het of niet: er komt drank aan te pas. Om je kleding op te frissen, heb je een plantenspuit en wodka nodig. Omdat je het niet drinkt (nee echt niet), maar op je kleding spuit, is een goedkoop huismerk voldoende.

Lees ook: Kriebelende wollen trui? Zo zit-ie weer zalig!

Snel en safe schoon

Waarom het werkt? De alcohol doodt alle bacteriën die luchtjes met zich meebrengen, maar laat daarna geen dranklucht achter. Wol, katoen en polyester zijn veilig om te bespuiten. Wees voorzichtig met dure materialen als zijde en leer.

Bron: Libelle.nl. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

​​​​​​​