Bank met kleur en curves, goud en een grote plant? Check!
Bank met kleur en curves, goud en een grote plant? Check!

7 slimme tips voor een simpele indoor opfrisser.

Op Pinterest zie je momenteel steeds dezelfde woontrends langskomen: hagelwitte badkamers, woonkamers met zwarte ijzeren deuren, veel rechte hoeken en donkere keuken in grijs en hout. Leuk voor wie er van houdt, maar vooral een trend die het goed doet op Funda & Co omdat het zo ruimtelijk oogt.

Article continues after the ad

(c) Deurmarkt.com

In de interieurscène zien ze juist dat er heel andere trends worden gepost en op specifieke items wordt geklikt. Dit zijn de interieurtrends die echt leven, om het thuis een beetje gezellig te maken tijdens een lockdown. Je hoeft er niet de hele boel voor overhoop te halen, uitgangspunt is dat je met één nieuw item de boel weer helemaal van nu maakt.

Rotan

Bankje, fauteuil, tafeltje, mat, spiegelrand, placemats, wandversiering: als het gemaakt is van bamboe, rotan of gevlochten riet, zit je goed.

Bank Waikiki, Loods 5

De look is een beetje retro en het materiaal is heel licht zodat je het makkelijk verplaatst als je je meubels even anders wilt neerzetten. Het materiaal oogt warm en de vormen zijn rond. Je panty heeft geen schijn van kans, maar die draag je nu vermoedelijk toch niet.

Rondingen

Eileen Gray, Le Corbusier en Marcel Breuer zijn weer helemaal terug, in de vorm van eenvoudige ronde vormen.

Een gebogen roomdivider of kamerscherm, een ronde bank, een kleed met ronde patronen – 'curves' zijn hot in het interieur. Geen ruimte voor een ronde bank? Ronde of geschulpte kussen, bijzettafeltjes of een ronde schaal helpen óók.

Natuurlijke materialen

Wollen behang, stenen tafels, gevlochten kleden – ze vormen allemaal een natuurlijk tegenwicht en een menselijke maat in een wereld die steeds meer gedomineerd wordt door synthetische materialen en virtual reality.

(c) Ethnicraft

Het maakt nogal verschil of je je hand over een plastic stoel laat glijden of een handgemaakte van hout. Ook onderdeel van deze trend: keramieken potten, grote planten, decoratieve mineralen en wandkleden. 

Statement-kleur

Gordijnen, een kast, een muurtje: één onderdeel van een vertrek een opvallende kleur geven, staat gelijk aan een instant update...

...en meer mag ook, natuurlijk.

Vrijheid, blijheid

Je moet er de ruimte voor hebben, maar if so: vrijstaande meubels (een tafel zonder stoelen in de keuken als extra werkblad, bijvoorbeeld)...

(c) Wayfair

...brengen een heel nieuwe flow in het interieur. Denk binnen dit thema ook aan het eens uit elkaar halen van je modulaire bank. Een vleugje goud, van koel en mat tot geel glanzend brengt meteen een vrolijke noot. 

Met liefs van oma

Een oude kast, een vintage wandmeubel, oud serviesgoed een doorleefde fauteuil: een stuk dat je oma op zolder heeft gezet, kan de toon al zetten.

Spullen van eerdere generaties koesteren is duurzaam en liefdevol. Kies wel slim: niet all-over massief eikenhout, één mooie oude kast volstaat. Deze stijl mag een beetje eclectisch zijn.

Foto's (c) Getty Images, Pixabay  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in