© Musou Black Paint
© Musou Black Paint

Zou die Darth Vader-look¬†een beetje afkleden ūü§Ē ?

Goth prinsessen, er is nu Musou Black. Deze verf¬†absorbeert 99,6% van al het licht. Het effect is alsof je naar een zwart gat zit te kijken: een tikje onnatuurlijk en desori√ęnterend, omdat alle contouren onzichtbaar worden. Het 3D-effect verdwijnt, het is net alsof je naar een voorwerp op een scherm staart.

Hier zie je het effect op een actiepoppetje van Batman...

Article continues after the ad

...en het is echt, euh, irritant zwart om naar te kijken.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Musou Black (@musoublack)

En ook wel spectaculair!

Er is inmiddels een Porsche in de kleur gespoten. Voor de échte liefhebber van zwarter-dan-zwart: Musou Black is niet de zwartste auto ter wereld, dat is een speciaal in Vantablack gespoten BMW X6, die 99,96% van het zichtbare licht absorbeert. Die lak is echter niet krasbestendig en erg duur. Musou Black is met 1300 euro per liter ook niet goedkoop, maar in Japan nu wel verkrijgbaar, voor wie verontrustend stealth over de weg wil of in huis surrealistische effecten wil bewerkstelligen.

PS Er is trouwens ook stof van: Musou Black Fabric Kiwami absorbeert voor 99,90% het licht. Stel je toch eens voor hoe een LBD in Kiwami zou afkleden!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in