Voor het sanitair zijn de Roaring Twenties al begonnen.

Je zou denken: na meer dan een jaar thuiszitten wordt de trend vooral eropuit gaan. Trendwatchers constateren echter dat we nog lang niet uit-gecocoond zijn.

Article continues after the ad

© Drummonds

Het mannelijke, matte industriële home decor van de afgelopen jaren krijgt hevige concurrentie van fluweel, glans, goud en luxe à la de Roaring Twenties. De badkamer is de nieuwe hotspot om je helemaal op uit te leven.

© Drummonds

En er is iets voor te zeggen. Badkamers zijn meestal niet de meest riante ruimtes in huis. Extra glans aanbrengen reflecteert niet alleen het licht, maar trekt ook de aandacht, zodat het niet meer zo opvalt dat het geen balzaal is. On a sidenote: deze badkamer ziet er natuurlijk meteen een stuk meer prozaïsch uit met een broodnodig douchegordijn en vraagt om een praktische trekker om met droge voeten bij het toilet te kunnen komen #functioneeldesigngraag  

© Fired Earth

Hoogglans elementen (metaal, porselein, tegels) maken bovendien een schone indruk en zien er spectaculair uit bij kaarslicht, voor de betere Versailles-vibe. Ook een kleine badkamer wordt spectaculair met een muurtje zoals dit. Voor extra impact: het plafond goudkleurig verven.

© Drummonds

Voor een inloopdouche met allure: marmer en goud.

© BC Designs

Een metalen badkuip staat voor luxe, drama, glans (en gekmakende kalkspetters als je hard water hebt, maar dit terzijde). Maak optimaal gebruik van de weerspiegeling met een patroon op de vloer.

© Drummonds

Dit is de badkamer van Kate Moss' huis in de Cotswolds, ook hier is ze helemaal on trend.

© Cara Woodhouse

Grote badkamertegels met een (marmer) motief laten een ruimte groter lijken en houden je badkamer licht. Dit is de marmerlook voor een tegelprijs – heel handig.

Deze badkamer is op zich niet eens zo gek groot, maar hier zie je wat een industriële bestelling aan spiegels kan doen.

(c) Drummond

Hoe een bescheiden douche toch de look en feel van een stadspaleis krijgt: koper en een regendouche. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in