Zo fris en groen als de maand mei zelf.

Omdat je juist in thuisisolatie best een mooi servies kunt gebruiken: verfijnde chic in groen en wit, ontworpen door Cordelia de Castellane voor Dior Maison.

Het lelietje was een favoriete bloem en 'lucky charm' van zeer bijgelovige oprichter Christian Dior. Op één mei kregen al zijn cliënten en zijn 'petites mains' (de vrouwen in het atelier) een bosje van hem.

Article continues after the ad

Hij was er zelfs zo aan verknocht dat zijn bloemist, madame Dedeban, ze speciaal voor hem jaarrond teelde in een verwarmde kas, zodat hij altijd een twijgje in zijn knoopsgat kon dragen.

Hij droeg er ook een paar bij zich in een mooi doosje en vroeg voor modeshows de 'petites mains' om een paar bloemen in de zomen van een mouw of jurk te naaien, als geluksbrenger.

Het lelietje kwam terug in al zijn collecties, in 1954 wijdde hij er zelfs een complete lijn aan. Twee jaar laten kwam zijn droom uit in de vorm van een groene bloemengeur: Diorissimo, met het lelietje in de hoofdrol.

En nu is er dus ook een servies van, om in stijl van te eten.

Met prachtig gedecoreerde borden en glazen...

...en verfijnde extra's...

Waaronder linnen servetten...

...voor een onvergetelijke lentetafel.

Foto's (c) Dior Maison, stukken vanaf 80 euro

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in