Hollywood historie in een kanariegele villa.

De villa in Bel Air stond ook bekend als het party-paleis: Zsa Zsa Gabor mag dan geen megaster zijn geweest, ze wist wel hoe je een feestje moest geven (ze trouwde negen keer, om je een idee te geven van haar enthousiasme om de champagne te laten ploppen).

Aan haar negende echtgenoot hield ze een titel over: prinses von Anhalt.

Article continues after the ad

Het huis heeft dan ook zo'n beetje elke ster uit de jaren vijftig en zestig ontvangen. Elvis Presley huurde het voor Gabor erin trok; zij kocht het in 1973 van Howard Hughes, de excentrieke miljardair, regisseur, kluizenaar en luchtvaartenthousiast.

Royals als prinses Margaret, koningin Elizabeth en de Aga Khan, wereldleiders (Ronald Reagan, Bush Sr), filmsterren als Elizabeth Taylor en Frank Sinatra, socialites – ze kwamen er allemaal over de vloer.

Of beter gezegd: op het terras, waar de meeste festiviteiten zich afspeelden: Gabor onderhield er een professionele bar. Sinatra omschreef het als 'een nachtclub in Monte Carlo met het uitzicht van een jet'.

Het huis aan 1001 Bel Air Road staat op een heuvel met uitzicht over Los Angeles en telt zes slaapkamers.

Het behoort tot de exclusieve East Gate enclave en werd in 1955 gebouwd in opdracht van Howard Hughes die er een vloer versleet door zijn dwangmatige geijsbeer.

Zsa Zsa kocht het voor $245.000 en woonde er ruim veertig jaar, tot haar dood in 2016.

Het is afgelopen week verkocht voor krap $ 16 miljoen. Er ligt een vergunning die het mogelijk maakt om het te slopen en er iets nieuws te bouwen...

... maar eerlijk gezegd zou je hopen dat een liefhebber het in oorspronkelijke staat hersteld...

... als ode aan de gouden jaren van Hollywood, waarin Zsa Zsa er zong achter een gouden piano.

Foto's (c) Adam Latner Real Estate, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in