Met deze mocktails en adult lemonades heb je het niet eens in de gaten.

Geen of minder alcohol drinken is niet altijd eenvoudig, daar kan ik na vier jaar zonder volop over mee praten. Al valt het commentaar in de categorie ‘saai’ en ‘ongezellig’ me echt 100% mee, de meeste mensen respecteren het gewoon. En ik doe er verder ook niet ingewikkeld over. Gelukkig kost niet drinken me geen enkele moeite. Alleen… saai en ongezellig is de keuze aan alcoholvrije drankje op feestjes en partijen soms nog wel, dat is iets waar lang nog niet alle gastvrouwen en -heren op zijn ingespeeld. Terwijl er inmiddels zoveel is. Daarom nog wat inspiratie voor de feestdagen.

Mocktails

Mocktails voor bij de borrel, wat dacht je bijvoorbeeld van een virgin mojito of pina colada? Daar maak jezelf als gastvrouw (niet al aangeschoten bij het voorgerecht) en je niet-drinkende gasten absoluut blij mee.

Article continues after the ad

Kombucha

Kombucha is gefermenteerde zoete thee, dat klinkt misschien niet meteen joepie, maar geloof me: het is een absolute runner-up! Het is lekker friszuur en bevat maar een derde van de suiker die in gewone frisdrank zit. Gewoon te koop of online te bestellen bij AH.

Seedlip

Mijn absolute nummer één, feestelijker dan Seedlip wordt alcoholvrij niet! Seedlip is de eerste alcoholvrije en gedestilleerde sterke drank. Zonder suiker of andere zoetstoffen en met nul calorieën. Het wordt gemaakt van kruiden en specerijen, schillen en schorsen. Met tonic en garnering maak je er iets van dat wat mij betreft net zo lekker is als gin-tonic. Serieus. Op de site staan recepten voor andere alcoholvrije cocktails met als slogan What to drink when you're Not drinking? Nou, dit dus. O.a. te koop bij Gall & Gall.

Adult lemonades

Dat zijn dus geen kleverige en mierzoete ranja's met een rietje, maar experimenten met allerlei soorten groenten, fruit en kruiden. Met name siropen doen het nu goed, denk daarbij niet aan standaard aardbeiensmaak, maar aan komkommer met munt en spicy pumpkin. Of wat dacht je van ginger beer?

Fijne kerst!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in