Frutta van IIttala
Frutta van IIttala

Pionier in Nordic design gaat terug naar de basis.

In 2021 viert Iittala haar 140ste verjaardag en legt in de jubileumcollectie de nadruk op de essentie die het bedrijf groot heeft gemaakt: functioneel en verfijnd design…

Article continues after the ad

… waarin de kleur amethist een hoofdrol speelt. De serie in de kleur amethist bevat items van de Aalto, Essence, Frutta, Kastehelmi en Miranda collecties.

Iittala voegt daarnaast een nieuwe, elegante donkergrijze tint toe aan de collectie. Het donkere grijs zorgt voor een prachtige contrasterende balans naast levendige tinten als amethist. Items van de Aalto, Aino Aalto, Kastehelmi en Kartio collecties zijn uitgevoerd in deze donkergrijze kleur.

Als onderdeel van de jubileumcollectie wordt een Kartio-design uit de archieven geïntroduceerd. De ronde Kartio karaf wordt mondgeblazen in de Iittala glasfabriek in Finland. Helder en donkergrijs glas accentueren de eenvoudige, verfijnde vorm. De nieuwe Kartio karaf is alleen beschikbaar in 2021.

En dan nog een jubileumeditie: vaas Aalto vaas wordt vanaf 1 maart 2021 aangeboden in de kleur watergroen voor 'een feestelijke prijs'. De watergroene kleur voegt een vleugje natuur toe en past in elk interieur. De jubileumvaas combineert mooi met de kleuren van het jaar: amethist en donkergrijs.

Foto's (c) Iittala

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in