Achter de kasteeltuinen begint het groene Reestdal.

In het uiterste zuiden van de provincie Drenthe vind je Landgoed De Havixhorst, verborgen in een oase van groen in De Schiphorst.

Het gelijknamige Chateauhotel en -restaurant is een aanrader. Alles ademt hier geschiedenis.

Article continues after the ad

De 21ste eeuw lijkt er mijlenver verwijderd. Ondanks het eerbiedwaardige verleden heeft De Havixhorst voor de bezoeker niets museaals; alles voelt er tegelijk ook fris en eigentijds. 

De oude havezate De Havixhorst (bouwjaar 1753) is van oorsprong geen doelloos pronkkasteel, maar een versterkte boerenhoeve, een veredelde burcht met veel land.

De 13 hotelkamers ademen de nostalgische, een tikkeltje voorname sfeer van een écht kasteel.

Van alle eigentijdse gemakken voorzien, zoals strakke, gerieflijke badkamers en een hotelbed van topkwaliteit.

Voor gastronomie kun je terecht in het gelijknamige restaurant. Chef-kok Jeroen Vink kookt avontuurlijk, met de klassieke invloeden van het goede leven op het land: groente uit eigen tuin, vers fruit, wild uit de bossen en velden van het Reestdal, de beste agrarische producten van Noord-Oost Nederland.

Bij De Havixhorst ligt een mooie beeldentuin en voor wandelaars en natuurliefhebbers is het een fijne  uitvalsbasis: pal achter de mooie kasteeltuinen begin het idyllische Reestdal. Een kronkelend riviertje baant zich er een weg door 1000 jaar oud cultuurlandschap.

Iets verder vind je het waterrijke Nationaal Park Weerribben-Wieden. Strikt genomen ben je hier nog net in Zuid-Drenthe; maar Overijssel en de mooiste plekjes van Salland en Twente liggen op fietsafstand.

Foto's (c) Chateauhotel De Havixhorst 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in