Met een van de beste chefs én de beste sommelier van Nederland kán het niet anders of het nieuw geopende Kasteel Heemstede in Houten wordt dé culinaire must-visit van 2020.

Het befaamde restaurant sloot na kerst 2019 de deuren en werd compleet verbouwd. Nu is de keuken weer open, en dat belooft wat.

Ollie Schuiling (voormalig van het Zwitserse Schloss Schauenstein***) neemt de keuken voor zijn rekening, en als sommelier is Koen van der Plas (voorheen van Inter Scaldes***) aangetrokken.

Daar spreekt natuurlijk ambitie uit. Dat Kasteel Heemstede begin januari de bestaande Michelinster inleverde, was dan ook altijd al de bedoeling. Nu wordt er hard aan gewerkt om die ster op eigen, nieuwe krachten weer te veroveren.

Article continues after the ad

Wat voor bezoekers van het restaurant nu de unieke situatie oplevert dat je er zeker weten op Michelin-niveau eet, terwijl de ster nog niet in bezit is. Dat belooft menu-technisch een heleboel, dus beschouw het als onze tip van het jaar: hier wil je reserveren, en zo snel mogelijk ook!

Beeld: Restaurant Kasteel Heemstede

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in