Bodem van heritage zuurdesemstarter, anyone?

Topkok Jacob Jan Boerman sloot eind vorig jaar zijn gelauwerde restaurant De Leest in Vaassen (drie sterren). Hij wilde meer tijd besteden aan zijn gezin en was toe aan 'nieuwe culinaire uitdagingen'.

Samen met drie andere horecaondernemers heeft hij een doorstart gemaakt met No Rules, een 'no pizzeria pizza’ restaurant in de Amsterdamse Pijp en een verwijzing naar het feit dat hij zich niet langer wil houden aan de Michelinregels waar hij zo lang aan gebonden was. "Een ster zal deze zaak niet krijgen," zegt Boerma, "maar wij doen iets met de korst wat nog nooit iemand heeft gedaan."

Article continues after the ad

De aandacht voor de pizza's dekt niet helemaal de lading, want de menukaart is een lekkere mix van wereldwijde klassiekers, maar mocht je nu toevallig trek hebben in pizza…

...Boerman laat de bodem maken van 'een 72 jaar oude zuurdesemcultuur uit San Francisco'. Heel knapperig en luchtig en als je toch bezig bent: de No Rules tiramisu is ook een absolute aanrader.

No Rules

Marie Heinekenplein 5-8

1072 MH  Amsterdam

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in