Van de naam alleen al worden we blij: YAYS.

Een weekendje Antwerpen is altijd een goed idee, met de Solden, op zwoele zomerdagen, wanneer dan ook. Maar Antwerpen met insider tips, dat klinkt ons al helemaal als muziek in de oren.

In het Diamantkwartier opende deze maand YAYS Antwerp Opera, een aparthotel waar je door insiders uit de buurt direct helemaal wordt voorzien van fijne tips voor terrassen, restaurants, winkels en veel meer.

Article continues after the ad

Je slaapt er in het hart van Antwerpen, aan de Frankrijklei, tussen de musea, restaurants en op loopafstand van de Vlaamse Opera. In je eigen appartementje dus, voorzien van een keuken en genoeg ruimte om je even écht een Antwerpenaar te wanen. Er zijn in totaal 94 appartement om uit te kiezen.

Maar vooral belangrijk bij YAYS is hun focus op de lokale omgeving van de appartementen. Er wordt samengewerkt met lokale ondernemers, in de lobby vind je een muur vol tips van 'buren' en er ligt een wijkgids voor je klaar vol routes en hidden gems. Van rustig plekje en minder toeristische activiteit tot de beste lokale cafés en nog veel meer.

Zo zie je Antwerpen eens van een heel andere kant. Boeken doe je hier, al vanaf 99 euro per nacht.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in