© WT Urban Kitchen Utrecht
© WT Urban Kitchen Utrecht

Uitzicht én een briesje, wat wil je nog meer?

Een dakterras is weer eens wat anders dan een terras op de begane grond. Voor iedereen die wil proosten met uitzicht selecteerden we fijne hotspots door heel Nederland.

Doloris – Tilburg

Wereldgerechten op de menukaart, op het terras op 20 meter hoogte geniet je van een 360° uitzicht over de skyline van Tilburg. Maak een reis om de wereld en geniet van streetfood gerechten en bruisende cocktails. Doloris’ Rooftop is de grootste rooftopbar van de Benelux.

Urban Kitchen – Utrecht

In de Watertoren kun je kiezen waar je borrelt, eet of lounge't, er zijn verschillende verdiepingen. Afgaand op het uitzicht op de Vaartsche Rijn en het hippe industriële Rotsoord zouden we zeggen: het is de klim waard om hoog te mikken. Hoogtevrezigen gaan beter niet op het plateau aan de rand zitten.

Article continues after the ad

Vane – Eindhoven

Uitzicht over de Nederlandse lichtstad vanaf het dakterras van een pand waar ook een NH Hotel is gevestigd, handig voor als je wilt blijven slapen.

Cabillaud – Venlo

Modern, licht, enorm dakterras, het betere Saint Tropez aan de Maas gevoel op het Scheuten Terras.

Blou – Arnhem

Op de 5e etage van Best Western Hotel Haarhuis, in het stadscentrum van Arnhem, vind je Blou. Op de kaart oesters, champagnes en heerlijk veel keuze in cocktails.  

Bij Rozendaal – Enschede

Het dakterras van Bij Rozendaal heeft een totale oppervlakte van 385 m² waarvan 85 m² overdekt in de kas. Ooit was dit een textielfabriek en het hoofdkantoor van Grolsch.

Het dakterras wordt momenteel nog alleen gebruikt voor bruiloften en feesten, maar Gastrobar Bij Rozendaal zou wel mal zijn als deze prachtlocatie niet ook gewoon zouden inzetten voor borrelen en bites.

Skybar – Leeuwarden

Culinaire cocktails, hippe bites en panoramisch uitzicht. De bar hoort bij restaurant élevé, handig als je niet alleen wilt borrelen, maar ook wat wilt eten.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in