Wat valt er te beleven in dit ooit beruchte stadsdeel?

Katendrecht staat in de Leukste Wijken Top 10 van Time To Momo, een stedentripplatform met tips van locals en fervente stedentrippers. Wat is er zoals te beleven in dit ooit beruchte deel van Rotterdam?

Kleurrijke geschiedenis

Katendrecht (De Kaap voor intimi) ligt in Rotterdam-Zuid als een schiereiland tussen de Rijnhaven en de Maashaven.

De naam komt al voor sinds 1199, de wijk is door de eeuwen heen van een zomerplek voor de elite naar rosse (en louche) buurt gegaan en kende ooit een grote Chinese gemeenschap. Recentelijk is Katendrecht helemaal  opgeknapt en staat de plek bekend als een van de veiligste wijken van de stad. Boven alles is het een foodie walhalla voor urban lekkerbekken.

Article continues after the ad

Dit is er te vinden

Groene kade met wandelpromenade en een strandje met amfibiebus.

De SS Rotterdam (in de jaren zestig pendelde het tussen Rotterdam en Manhattan) ligt er afgemeerd en is nu een hotel, restaurant en escaperoom. Leuke plek voor een rondleiding en een drankje op het promenadedek.

Je kunt er (afhankelijk van de coronaregels) lekker eten in Pizzera Trattoria Bleij, De Matroos en het Meisje en CEO Baas van het Vlees (overduidelijk niet voor vega's en vegans).

De Fenix Food Factory is een overdekte versmarkt waar je ambachtelijk gemaakte producten kunt kopen, van krakend vers brood tot zelfgedraaide worst en zelfgebrouwen bier en cider. Aangesloten ligt het Deliplein, in de zomer gevuld met terrassen.

Meer informatie op Katendrecht

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in