We vragen het ons vaak af: waar kunnen we op een fijn plekje écht lekkere koffie drinken? Nouveau tipt haar favoriete leutplekken. Ook buiten de randstand.

01. Toki, Amsterdam 

Toki, Japans voor ‘tijd van mogelijkheden’, wordt gerund door partners in business (en in liefde) Jeff & Nanna, en is het toevluchtsoord van hip koffie én theedrinkend Amsterdam. Hondje mag ook mee! 

Article continues after the ad

02. Tape, Arnhem 

Exporuimte, koffiebar en café. Dit manusje van alles bruist! Dus ben je in Arnhem, ga langs. Plus: gelegen in het leukste deel van de stad, het modekwartier. 

03. By Lima, Haarlem 

Alleen al omdat By Lima in Haarlem (Amsterdam in het klein, op een goede manier) is gevestigd moet je hier naartoe. What else? Koffiekeus te over, al is de chai latte onze favoriet. Blijf je hangen voor lunch? Alles is er biologisch. En lekker. 

04. Crème Coffee & Pastry, Den Bosch

In hartje Den Bosch! Naast enorm lekkere zwarte goed, ook overheerlijke cheesecake. De trip naar het zuiden waard, alleen al omdat de koffiedame je favo-koffie onthoudt, handig voor je volgende bezoek. 

05. First Things First, Nijmegen 

Dé koffiebar in de oude Honigfabriek, zoiets als het Westergasterrein in Amsterdam. Hier drink je niet alleen koffie, maar kun je ook het gehele proces van koffiebranden ervaren in de open branderij van Blommers Coffee Roasters.

06. Koffie & Ik, Utrecht 

It's in the name! De perfecte plek voor een koffiepitstop in de ochtend, middag én namiddag, want de koffie is er bijzonder lekker. En: het personeel vriendelijk. 

07. Scandinavian Embassy, Amsterdam 

Welbekend en geliefd door Amsterdammers! Een knusse hotspot om af te spreken: voor een goede kop koffie (mét de lekkerste cinnamonrolls van Amsterdam!). Bonus? Lekker centraal in De Pijp,  pal tegenover het Sarphatipark en met De Albert Cuyp om de hoek. 

08. Pim Coffee, Den Haag 

Koffie, taarten, broodjes en zelfs het toffe meubilair is te koop. Handig om te weten: hier wordt geen boter gebuikt bij het bakken van de taarten. Viva Vegan! 

09. Bij Mij, Ede 

Nog zo'n alles-in-één hotspot, denk: koffie/lunchtoko, woonwinkel en boutique met modemerken als YAYA. Als je er bent, bestel er een cappuccino met het perfecte laagje schuim en precies de juiste hoeveelheid koffie. Trek? Dan is het Kennemer-kaas broodje een aanrader. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in