Tea in de Oscar Wilde Lounge van het Hotel Café Royal
Tea in de Oscar Wilde Lounge van het Hotel Café Royal

Om bij te komen van de Brexit.

Geniet ervan zolang het nog kan zonder lange rijen voor de douane: even op en neer naar Londen voor theaterbezoek, een van de fantastische exposities die er dit jaar te zien of heerlijk winkelen. Wie in Engeland is, kan natuurlijk niet om een verkwikkende (en verrukkelijke!) afternoon tea heen. We hebben drie fijne adresjes voor je geselecteerd:

Hotel Café Royal

Article continues after the ad

Stap de Oscar Wilde Lounge van het Hotel Café Royal in en je waant je even Lady Mary. De salon bestaat al sinds 1865 en het huidige menu is een ode aan Queen Victoria. Dat wil zeggen dat er een stevige tea wordt aangeboden (HM was dol op eten) met royale keuze uit vijventwintig soorten thee en vier verschillende champagnes die per glas kunnen worden besteld, voor afternoon champers. En pianist maakt het helemaal af.

68 Regent Street | W1B 4DY Londen

The Egerton House Hotel

In de schaduw van Harrods ligt het Egerton House Hotel uit 1843: 33 kamers, vijf sterren en tea in de lobby, die ooit een ontvangstkamer was, toen het huis nog particulier bewoond werd. Zeer rijk menu met ook vegan en glutenvrije opties en een speciale doggy tea; de kok maakt hier een Feestje met een hoofdletter F van de tea (of champagne) waar je van geniet in een opvallend knusse ruimte.

17-19 Egerton Terrace | SW3 2BX Londen 

Belmond Cadogan Hotel

De tea wordt geserveerd in een aparte zonnige lounge, in de keuken staat Adam Handling, rijzende ster in culinair Londen dankzij zijn moderne versies van Britse klassiekers en zijn liefde voor duurzaamheid: het hotel werkt op 'zero food waste' basis. Er zijn uiteraard scones, maar de zoete en hartige hapjes krijgen hier vaak net even een hippe twist. Naast thee kun je ook hier de champagne laten stromen: het Belmond Cadogan schenkt Lallier, Ruinart of Dom Perignon.

75 Sloane Street | SW1X 9SG Londen

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in