Culinair genieten én ruim voor 20.00 uur weer thuis.

De Afternoon Tea is misschien wel dé culinaire bezigheid van de komende paar weken. Want wel gezellig en culinair, maar ook altijd in de middag en dus ruim voor acht uur klaar. Wij tippen je daarom graag wat leuke adresjes voor een echt luxe theetoost (ook een leuk kerstcadeau, trouwens!).

The Duchess in Amsterdam

Article continues after the ad

Een klassiek hotel als The Duchess heeft natuurlijk een eigen. Tea Room. Je start je middag met champagne (altijd een goed begin als je het ons vraagt) en wordt daarna getrakteerd op heerlijke gerechtjes, handgemaakte macarons en royale sandwiches. De thee is van Mariage Frères en maakt de smaakbeleving helemaal af. Te boeken op zaterdag en zondag.

Hotel Des Indes in Den Haag

In de chique lounge van het prachtige Hotel Des Indes word je in de watten gelegd met huisgemaakte patisserie én hartige gerechtjes. Over de combinaties van thee en gerechten is goed nagedacht, en door de ligging in hartje Den Haag is het een perfecte plek om je dag af te sluiten. Deze afternoon tea is alleen op zondagen te boeken. 

Amstel Hotel in Amsterdam

Echt zo'n plek waar je eens geweest moet zijn. Het Afternoon Tea-menu wisselt met de seizoenen. Je kunt er ook op donderdag en vrijdag voor terecht, maar in het weekend wordt de tea geserveerd in de prachtige Spiegelzaal, een beleving op zich. Je drinkt de beste thee met zoete en hartige omlijsting en kunt er ook een glaasje bubbels bij bestellen.

Relais & Châteaux Weeshuis in Gouda

Dit mooie, nieuwe boetiekhotel nodigt je uit om naar de Regentenkamer of 'Cake Room' te komen voor een ware thee-ervaring. De eigen patissiers maken verfijnde gebakjes, taartjes, sandwiches en natuurlijk scones. De thee komt van Dammann Frères en het schenken is een waar ritueel. Je kunt terecht van vrijdag tot en met zondag.

Grand Hotel Karel V in Utrecht

Met uitzicht op de mooie binnentuin van het veertiende eeuwse pand geniet je toch extra van een afternoon tea. Dat hebben ze in Utrecht begrepen. Je wordt ontvangen met champagne (again: we love), de thee is van Thee Cultuur en het menu omvat een amuse, sandwiches, quiche en een collectie zoetigheden. Te boeken op zaterdag en zondag.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in