Dat de restaurants om acht uur sluiten, betekent niet dat we niet mogen genieten.

Het vraagt enig aanpassingsvermogen, maar de vroegere sluitingstijden van restaurants weerhouden ons er niet van heerlijk te genieten van een borrel in de namiddag die uitmondt in een hapje eten. Vandaag tippen we je XX fijne plekjes in Utrecht die hier bij uitstek geschikt voor zijn.

1 – NODA 

Article continues after the ad

Wereldkeuken op de tweede verdieping van de bibliotheek. Dit restaurant wil je zien en beleven. Van de eigen ingang in een steegje tot de eclectische vibe binnen en natuurlijk het menu. Van Italiaans tot Thais: alle continenten onder één dak. En vooral nu heel belangrijk: te bezoeken voor alles van ontbijt tot diner.

2 – Café Hofman 

Aan het Janskerkhof in Utrecht gelegen, in een oud schoolgebouw. Waar je kunt lunchen en borrelen, maar er ook gewoon een dinermenu is. Een fijne ongedwongen plek op een centrale locatie voor een dagje Utrecht. 

3 – The Streetfood Club 

Ook aan het Janskerkhof, maar dan heel anders. Eten van de straat, maar dan luxer. Geniet van de all day brunch, een zonnige cocktail of de smaken van plekken als Mexico en Bangkok.

4 – De zakkendrager

Echt een plekje om uitgebreid te tafelen, maar dat kan hier ook al vanaf de lunch. Zoek een plekje in de mooie serre met uitzicht op het groen en Kasteel Fresenburch en waan je even in heel andere tijden.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in