De meest gewilde tafeltjes in de nieuwste restaurants voor je verzameld.

Uit eten gaan heeft door de afgelopen twee jaar een hele nieuwe lading gekregen. We willen weer, graag en vaak. En ja: er gaan nu ook weer wat fijne nieuwe adresjes open. Op deze vier adresjes wil je de komende weken écht een keer eten.

OBSIDIAN BY GRAPHITE (AMSTERDAM)

Sterrenrestaurant Graphite van Peter Gast heeft een eigen speakeasy geopend in de hoofdstad waar de chef kan experimenteren met plant-based gerechten en live-muziek een centrale rol speelt. Let op: niet elke avond open, want ook af te huren. Je zit er gezellig, bestelt er een heerlijk glas wijn en krijgt écht lekker eten voorgeschoteld om een informele manier. Wil je weten wanneer je kunt aanschuiven voor een vegan menu van 15 tot 20 gerechtjes of een intiem concert van up and coming muzikanten, dan check je hier de agenda.

Article continues after the ad

NOOR (GRONINGEN)

Het fonkelnieuwe restaurant van Marleen en Jeroen Brouwer, die eerder De Loohoeve* in Drenthe runden. Ze beginnen nu opnieuw in de Theresiakapel in Groningen, een plaatje van een kerk met een inrichting waarvoor je alleen al langs wilt gaan. De kaart spat ook van de ambitie, een tikje brutaal, altijd verrassend. Ben je in voor een ultra-exclusieve avond dan boek je het Prestige-menu, met bijvoorbeeld oesters, langoustines, wilde zeebaars, tarbot, kaviaar, Japans Wagyurund en truffel.

TILIA (ETTEN-LEUR)

Oké, dit restaurant ging in 2020 al open, maar toen was er natuurlijk maar weinig tijd om echt open te zijn en eters te ontvangen. Tilia is een nieuwkomer in de pas uitgekomen lijst van Gault&Millau, die het restaurant een zalige 16 punten toebedeelden, en in januari 2021 kregen ze direct een Michelin-ster. Wij zeggen: nieuw genoeg voor op deze lijst en een waanzinnige aanrader. Reserveren doe je hier.

BISTRO DE LA MER (AMSTERDAM)

Het nieuwe kindje van tweesterrenchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot, die naast 212 (waar nota bene tijdens de opening van dit nieuwe restaurant een brand uitbrak waardoor het restaurant voorlopig gesloten is) niet heel lang geleden ook De Juwelier openden. Met veel succes, dus zijn we benieuwder dan benieuwd naar deze derde zaak waar het natuurlijk draait om vis. Kernwoorden: laagdrempelig, twenties-sfeertje, eten aan de bar, fijne wijnen. Klinkt goed, toch? De bistro is echt nét open, dus wees er snel bij

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in