Rozey in Amersfoort
Rozey in Amersfoort

Er valt van alles te beleven op culinair gebied.

Nu de horeca weer open is, kondigt ook de ene nieuwe hotspot na de andere zich aan. De redactie Nouveau heeft er drie geselecteerd die de moeite waard zijn om eens te gaan eten. Te beginnen in…

Rotterdam: Cannibale Royale

Het restaurant, de kaart en ‘look and feel’ van dit restaurant aan de Westblaak kan het beste worden omschreven als een kruising tussen een chique Franse brasserie en mysterieuze bar.

Article continues after the ad

Op de kaart veel vlees, maar ook ruime keuze in vega en salade, plus originele cocktails en craft bier.

Cannibale Royale Rotterdam

Amersfoort: Restaurant Rozey

Geen kannibalenmenu in Rozey, wel 56 verschillende luxe veggie en vegan gerechtjes bij. En dat voor een vaste, zachte prijs; doordeweeks voor €34,50 pp en in het weekend voor €39,50 pp inclusief drankjes.

Rozey zit in een industrieel hoekpand met grote ramen, waardoor er veel lichtinval is en mooi uitzicht op de rivier de Eem. In de zomer kun je lekker zitten op het terras aan de kade.

Rozey Amersfoort

Amsterdam: Le Coeur

Le Coeur vind je in de Negen Straatjes van Amsterdam. Het is het nieuwe Franse restaurant van chef Rick Swinkels (bekend van Jacobsz en Sjefietshe).

Hij kookt hier vooral met seizoensproducten en je waant je even in Parijs.

Bonuspunten voor de selectie van L’Atelier du Champagne, voor wie van een feestelijk glas houdt. 

Le Coeur Amsterdam

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in