En oh ja,  welkom in het jaar van de rat.

Voor wie een doorstart met goede voornemens wil maken of gewoon wel weer eens toe is aan een feestje: vandaag wordt het Chinees Nieuwjaar gevierd.

Article continues after the ad

En niet alleen vandaag, miljoenen mensen die de Chinese kalender volgen houden zich de komende veertien dagen bezig met familiebezoek, lekker eten, vuurwerk en genieten van draken- en leeuwendansen (rond 2:00 wordt het spannend!). De periode wordt gezien als een vroeg lentefeest en eindigt met het lantaarnfeest, op de 15de dag. De feestvreugde is uiteraard getemperd in de gebieden die momenteel afgesloten zijn in verband met het coronavirus. 

Vandaag begin ook het jaar van de Rat, volgens de Chinese astrologie. En dat staat voor lucratieve deals en gezonde financiën, maar niet zonder samenwerking en vernieuwing, anders zitten we zó weer in een recessie. Communicatie speelt ook een grote rol: het vorige Ratjaar was 2008 waarin Whatsapp werd gecreëerd, dit jaar zal het uitrollen van het 5G netwerk grote invloed hebben.  

Verder nog iets? Ja, de kleur van het Chinees Nieuwjaar is rood. Fel, Chinees rood. Zoals deze jumpsuit van Roland Mouret (Matches Fashion € 1975)...

...of deze fijne geurkaars van WestwingNow

...of van de limited edition van CK One...

...de Sicily 62 van Dolce & Gabbana (Net-a-porter € 2140)...

...of deze trui met trendy ballonmouwen (Bonprix € 16).

Burberry wijdt zelfs een hele capsule collectie aan het Chinese Nieuwjaar.

Illustrator Julie Verhoeven schilderde voor Chloé's capsule collectie speelse ratjes op de  Mini Chloé C en Aby Lock tassen, de Sonnie sneaker en andere stukken uit de collectie.

En Fendi brengt een speciale crossbody uit.

Tenslotte kan ook een fijne rode bank een toepasselijk idee zijn: deze is van WestwingNow. Gelukkig Chinees Nieuwjaar, allemaal! 

Foto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in