Geen kunststof, toch bestand tegen weer en wind.

Dit weekend levert een aardige preview van het buitenseizoen, we durven er wat om te verwedden dat menig tuinset het zonlicht weer zal zien.

Article continues after the ad

Mocht je van plan zijn dit jaar veel tijd in je tuin door te brengen en ben je uitgekeken op je loungeset, dan heeft het Belgische interieurmerk Ethnicraft een eerste outdoorcollectie die weer eens iets anders is.

Teak Circle outdoor tafel, prijs vanaf €1849; Teak EX 1 outdoor stoel, prijs €389; Teak Jack outdoor sofa in Mocha, prijs vanaf €1249.

De designmeubelen, vervaardigd uit teak, vormen een compleet aanbod van design eettafels, stoelen en banken. De Bok- en Circle-collectie van Ethnicraft-ontwerper Alain Van Havre pronken als eerste bestsellers in een buitenvariant. Zo kreeg het zitvlak van de Bok-chair een upgrade met aparte latten waardoor die waterdoorlatend wordt.

De Jack outdoor bank – als een-, twee- of driezit – van ontwerper Paul Deneef heeft een klassiek design met een moderne touch die de basis vormt van de bankcollectie. De waterresistente kussenbekleding in Off White of Mocha zorgt voor het puntje op de i.

Teak Jack outdoor sofa in Off White en Mocha, prijs vanaf €1249

Het levendige, maar vooral sterke karakter van teak maakt het ideaal materiaal voor een wisselend klimaat. De meubels kunnen alle seizoenen buiten blijven staan, het hout kan een beetje veranderen door weer en wind, maar blijft mooi.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in